Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aceleyle Kılınan Namaz

Aceleyle Kılınan Namaz
0
334

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Peygamberimiz (asm),itinasız kılınan namazı,namaz saymazdıBir gün gelişigüzel namaz kılan kimseye:
Dön de,namazını baştan kılÇünkü sen namazı kılmış olmadındedi

Adam dönüp yine eskisi gibi kıldıPergamber Efendimiz(asm)yine ona :
Dön,yeni baştan kılÇünkü sen namazı kılmış olmadındiye buyurdu ve bu üç ihtar üç defa vuku buldu
En sonunda adam:
Sen hak din ve kitapla gönderen Allah'a yemin ederim ki ben bundan başka türlüsünü bilemiyorum,bana doğrusunu öğretdedi

Bunun üzerine Efendimiz (asm):

Namaza duracağın zaman tekbir alSonra ne kadar kolayına gelirse,o kadar Kur'an okuArkasından rükûa varıp,mutmain oluncaya kadar durSonra başını kaldırıp ayakta doğruluncaya kadar durDaha sonra,secdeye varıp mutmain oluncaya kadar oturBunu namazın bütününde böylece yapdedi

Similar threads

Resulullah (sav) Efendimiz, bir gün mescitte ashabıyla birlikte otururken, isni Hallad olan, yeni öğrenmiş bir bedevi zat girdi Rüku ve secdesini tam yapmadığı bir namaz kıldı Sonra huzura gelerek selam verdi Resulullah Efendimiz selamını aldı ve Dön namazını tekrar kıl, buyurdu O zat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Sen Namaz Kilmis Olmadin +2Sen Namaz Kılmış Olmadın Resulullah (sav) Efendimiz, bir gün mescitte ashabıyla birlikte otururken, isni Hallad olan, yeni öğrenmiş bir bedevi zat girdi Rüku ve secdesini tam yapmadığı bir namaz kıldı Sonra huzura gelerek selamlama verdi Resulullah Efendimiz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
HzPeygamber rüyada bakmak için kılınan namaz Peygamberimizi rüyada görmek için; yatsı namazından daha sonra secdeye varılır “Estağfirullahel azıyme ve etubü ileyh(7 kez) “Sübhanellagi vel hamdü lillahi ve la ilahe ilellalahü vallahü ekber(7 defa) “La havle ve la kuvvete illa billah(7 kez)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
232
Namazın Vacibleri nelerdir? Namazların farzları olduğu gibi, bir kısım vacibleri de vardır Bu vacibleri yerine getirmekle namazın farzları tamamlanıp noksanları giderilmiş omaktadır Namaza başlarken yalnız Allah ismi ile yetinmeyip büyüklüğü ifade eden Ekber sözünü de ek ederek Allahü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
209
Namaz Nasıl kılınır resimli anlatım Nasıl namaz kılınır Burada yalnızca sabahleyin namazının kılınışını tanım etmeye çalışacağız Sabah namazı ile diğer namazlar aralarında çok ayrım olmadığı için 5 süre namaz nasıl kılınırı daha önce hazırladığımız konulardan bulabilirsiniz Aşağıda size link...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
858,497Konular
982,543Mesajlar
30,281Kullanıcılar
BynuriSon üye
Üst Alt