iltasyazilim
FD Üye
Acem Pilavı
Malzemeler: 1 Kilogram Kuzu Kuşbaşı 2 Kilogram Havuç 1 Adet Kuru Soğan 2 Kase Etsuyu Yeteri kadar Badem Yeteri kadar Fıstık İçi Yeteri kadar Tereyağı Yeteri kadar Tuz Yeteri kadar Karabiber Yapılışı:
2 kg havuç yıkanarak baş ve uç kısımlarından kesilir Ardından havuçlar soyularak halka halka ince şekilde dilimlenir Tencereye 4 kaşık tereyağı ile 1 kaşık fındık yağı konularak eritilir
Eriyip kızan yağın içerisine 2 kg dilimlenmiş havuç, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber eklenerek harmanlanır ve pişmesi için orta ocak ateşe bırakılır Havuçların iyice yumuşaması ve biraz dibe çökmesi gerekmektedir 1kg kuşbaşı şeklinde doğranmış kuzu eti, sudan geçirilerek düdüklü tencereye yerleştirilir
Eğer düdüklü tencereniz yok ise, normal tencerede daha uzun pişmesi gerekir 2 adet kemik de tenceremize eklenerek üzerini geçecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek kaynatılır
Ortalama 3040 dakika sonra düdüklü tenceredeki et yumuşamış ve pişmiş olur 1 kase ve 1 su bardağı sarı çeltik pirinç plastik bir kaba konarak üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve üzerini geçecek kadar kaynatılmış su eklenerek bekletilir Etlerin bulunduğu tencerenin altı kapatılarak et suyu bir kaba alınır
Pilav için iri kuru soğan soyularak ince ince doğranır Tencereye iki kaşık tereyağı, 1 yemek kaşığı fındık yağı eklenerek soğanlar kavrulur
Soğanlar pembeleştikten sonra 2 kase ve 2 bardak et suyu eklenir Haşlanmış olan havuçların yarısı pilav tenceresine eklenerek kaynaması beklenir Havuçlar kaynamaya başladığında pilavın bekletildiği su süzülerek tenceredeki havuçlara eklenir
Ve tencerenin kapağını kapatarak orta ocak ateşte pişmeye bırakılır Kaynama başladıktan sonra Acem pilavının altı kısılır, aynı pilav yapar gibi suyu çekene kadar kısık ateşte pişirilir Acem pilavı servis tabağına alınır Üzeri bir kasede fıstık ve bademle birleşen kuruyemişler üzerine serpiştirilerek süslenir
Ardından yarısını tencerede bıraktığımız haşlanmış havuçlar da Acem pilavının üzerine konularak en üstte haşladığımız parça etleri koyarak servis edebiliriz İsteğe göre üzerine karabiber serpiştirilebilir Yemeğimiz 6 kişilik olup, ortalama 50 dakikada yapılmaktadır
Malzemeler: 1 Kilogram Kuzu Kuşbaşı 2 Kilogram Havuç 1 Adet Kuru Soğan 2 Kase Etsuyu Yeteri kadar Badem Yeteri kadar Fıstık İçi Yeteri kadar Tereyağı Yeteri kadar Tuz Yeteri kadar Karabiber Yapılışı:
2 kg havuç yıkanarak baş ve uç kısımlarından kesilir Ardından havuçlar soyularak halka halka ince şekilde dilimlenir Tencereye 4 kaşık tereyağı ile 1 kaşık fındık yağı konularak eritilir
Eriyip kızan yağın içerisine 2 kg dilimlenmiş havuç, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber eklenerek harmanlanır ve pişmesi için orta ocak ateşe bırakılır Havuçların iyice yumuşaması ve biraz dibe çökmesi gerekmektedir 1kg kuşbaşı şeklinde doğranmış kuzu eti, sudan geçirilerek düdüklü tencereye yerleştirilir
Eğer düdüklü tencereniz yok ise, normal tencerede daha uzun pişmesi gerekir 2 adet kemik de tenceremize eklenerek üzerini geçecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek kaynatılır
Ortalama 3040 dakika sonra düdüklü tenceredeki et yumuşamış ve pişmiş olur 1 kase ve 1 su bardağı sarı çeltik pirinç plastik bir kaba konarak üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve üzerini geçecek kadar kaynatılmış su eklenerek bekletilir Etlerin bulunduğu tencerenin altı kapatılarak et suyu bir kaba alınır
Pilav için iri kuru soğan soyularak ince ince doğranır Tencereye iki kaşık tereyağı, 1 yemek kaşığı fındık yağı eklenerek soğanlar kavrulur
Soğanlar pembeleştikten sonra 2 kase ve 2 bardak et suyu eklenir Haşlanmış olan havuçların yarısı pilav tenceresine eklenerek kaynaması beklenir Havuçlar kaynamaya başladığında pilavın bekletildiği su süzülerek tenceredeki havuçlara eklenir
Ve tencerenin kapağını kapatarak orta ocak ateşte pişmeye bırakılır Kaynama başladıktan sonra Acem pilavının altı kısılır, aynı pilav yapar gibi suyu çekene kadar kısık ateşte pişirilir Acem pilavı servis tabağına alınır Üzeri bir kasede fıstık ve bademle birleşen kuruyemişler üzerine serpiştirilerek süslenir
Ardından yarısını tencerede bıraktığımız haşlanmış havuçlar da Acem pilavının üzerine konularak en üstte haşladığımız parça etleri koyarak servis edebiliriz İsteğe göre üzerine karabiber serpiştirilebilir Yemeğimiz 6 kişilik olup, ortalama 50 dakikada yapılmaktadır