iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
250 gr kuzu kuşbaşı
3 su bardağı pirinç
3 adet havuç
3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletin
Tencereye margarin koyup kuzu kuşbaşı etleri ekleyin Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun Zar şeklinde doğranmış soğan, karabiber ve tuz ekleyin Bu arada kavurmaya devam etmelisiniz 2 bardak su koyduktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin Havucu kibrit şeklinde doğrayıp tencereye koyun ve 15 dakika daha pişirin
Havuçlu etin üzerine 3 bardak su koyup su kaynayınca pirinçleri ilave edip çok kısık ateşte, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin Servis tabağına alıp sıcak servis yapın
250 gr kuzu kuşbaşı
3 su bardağı pirinç
3 adet havuç
3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletin
Tencereye margarin koyup kuzu kuşbaşı etleri ekleyin Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun Zar şeklinde doğranmış soğan, karabiber ve tuz ekleyin Bu arada kavurmaya devam etmelisiniz 2 bardak su koyduktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin Havucu kibrit şeklinde doğrayıp tencereye koyun ve 15 dakika daha pişirin
Havuçlu etin üzerine 3 bardak su koyup su kaynayınca pirinçleri ilave edip çok kısık ateşte, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin Servis tabağına alıp sıcak servis yapın