Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Acem Pilavı

Acem Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*1 büyük kupa bardağı pirinç
*1,5 büyük kupa bardağı et suyu
*1 büyük boy havuç
*1 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 silme tatlı kaşığı tuz
*250 gram kuşbaşı et
*Zeytinyağı

Acem Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle etler düdüklü tencerede yaklaşık yarım saat haşlanır, pirinçler geniş bir kaseye alınarak üzerini hafif geçecek kadar su eklenerek ıslamaya bırakılır ( en az 15 dakika ıslanması gerekiyor) havuç küp küp doğranıp küçük bir tencerede haşlanır Soğan yemeklik doğranıp zeytinyağı ile küçük bir tavaya alınıp kavrulmaya başlanır Rengi pembeleşince haşlanmış etler ilave edilir Bir iki sefer çevrilir ve haşlanmış olan havuçlar eklenir Bir kaç dakika da hep beraber kavrulup ocak kapatılır Pilav pişireceğimiz tavaya tereyağı ve zeytinyağı alınır tereyağı eriyince iyice yıkanmış olan pirinçler eklenir ve karıştırarak kavrulur en az birkaç dakika kavurun pirinçlerin üzerine hazırladığımız havuçlu et karışımı eklenir karıştırılır ve 1,5 kupa et suyu eklenir Tuzu da ilave edilip kısık ateşte pişmeye bırakılır, suyunu çeken pilav en az 15 dakika dinlendirilip servis edilir Tane tane dökülen ana yemek ağırlığında nefis bir pilav tarifi deneyin pişman olmazsınız Afiyet bal şeker olsun
 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,141Kullanıcılar
HasantemelSon üye
Üst Alt