iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
125 gr margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
12 yemek kaşığı un
İçi İçin;
3 adet portakal
1 su bardağı toz şeker
1 adet limon suyu
HAZIRLANIŞI
Portakalları kabuğu ile birlikte ince ince doğrayın, 1 su bardağı su ilavesiyle kısık ateşte kabukları yumuşayana kadar pişirin Limon suyu ile şekeri ekleyip, 15 dakika pişirin
Hamuru için: margarin ile şekeri karıştırın Yoğurt, kabartma tozu ve unu ekleyip yoğurun, 20 dakika bekletin Tart kalıbını yağlayın hamuru ikiye bölün
Birinci parçayı kalıbını içine kenarlarını yükselterek yayın, üzerine soğumuş portakalı yerleştirip, kalan hamuru kalıbın büyüklüğünde açarak en üste yayın Bıçakla hamurun üzerini birkaç yerinden delin ki içi sulanmasın
175 derecelik fırında 30 dakika pişirip dondurma ile birlikte servis yapın
125 gr margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
12 yemek kaşığı un
İçi İçin;
3 adet portakal
1 su bardağı toz şeker
1 adet limon suyu
HAZIRLANIŞI
Portakalları kabuğu ile birlikte ince ince doğrayın, 1 su bardağı su ilavesiyle kısık ateşte kabukları yumuşayana kadar pişirin Limon suyu ile şekeri ekleyip, 15 dakika pişirin
Hamuru için: margarin ile şekeri karıştırın Yoğurt, kabartma tozu ve unu ekleyip yoğurun, 20 dakika bekletin Tart kalıbını yağlayın hamuru ikiye bölün
Birinci parçayı kalıbını içine kenarlarını yükselterek yayın, üzerine soğumuş portakalı yerleştirip, kalan hamuru kalıbın büyüklüğünde açarak en üste yayın Bıçakla hamurun üzerini birkaç yerinden delin ki içi sulanmasın
175 derecelik fırında 30 dakika pişirip dondurma ile birlikte servis yapın