iltasyazilim
FD Üye
Acı Badem Aromalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Ufak tüp acı badem aroması
1 paket kurutulmuş portakal
Bardak ölçüsü 200 ml dir
Acı Badem Aromalı Kek Tarifi Yapılışı
Yumurtanın beyazını ayırıp şeker ile köpürtene kadar çırpın Ardından yağı Yumurta sarısını badem aromasını ve sütü ilave edip devam çırpın Güzel kıvama gelene kadar ardından başka bir kapta kabartma tozu ve unu birbirine karıştırıp önce elekten geçirip sonra kaşık kaşık sıvı malzemenin içine ekleyin Bu aşamada çırpacak kullanmayın Kaşıkla yavaş yavaş karışıma yedirin Şimdi içine kuru portakalı ilave edin Karıştırın yağlanmış
kek kalıbına döküp 170 dereceli fırında pişirin Ben havasız 170 de yaptım havalı da 160 da yeterli geliyor ağır ağır pişince güzel olur Yaklaşık 25 ile 40 dakika arası pişirin Herkesin fırın ayarı değişik olduğundan kürdanla bakarsınız keki çıkarttıktan sonra bir on dakika dinlendirin bıçakla kenarlardan ayırıp kalıptan çıkarın Arzuya göre pudra şekeri veya çikolata sosu yapabilirsiniz
Not Acı badem aromasını bilmeyenler bu badem ezmesinin aromasıdır yani marzipan tadında
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Ufak tüp acı badem aroması
1 paket kurutulmuş portakal
Bardak ölçüsü 200 ml dir
Acı Badem Aromalı Kek Tarifi Yapılışı
Yumurtanın beyazını ayırıp şeker ile köpürtene kadar çırpın Ardından yağı Yumurta sarısını badem aromasını ve sütü ilave edip devam çırpın Güzel kıvama gelene kadar ardından başka bir kapta kabartma tozu ve unu birbirine karıştırıp önce elekten geçirip sonra kaşık kaşık sıvı malzemenin içine ekleyin Bu aşamada çırpacak kullanmayın Kaşıkla yavaş yavaş karışıma yedirin Şimdi içine kuru portakalı ilave edin Karıştırın yağlanmış
kek kalıbına döküp 170 dereceli fırında pişirin Ben havasız 170 de yaptım havalı da 160 da yeterli geliyor ağır ağır pişince güzel olur Yaklaşık 25 ile 40 dakika arası pişirin Herkesin fırın ayarı değişik olduğundan kürdanla bakarsınız keki çıkarttıktan sonra bir on dakika dinlendirin bıçakla kenarlardan ayırıp kalıptan çıkarın Arzuya göre pudra şekeri veya çikolata sosu yapabilirsiniz
Not Acı badem aromasını bilmeyenler bu badem ezmesinin aromasıdır yani marzipan tadında