iltasyazilim
FD Üye
Acı Biber Sosu Tarifi İçin Malzemeler
*2 kg kırmızı biber (iri, etli olanlardan olmalı)
*6 iri olgun domates
*1 baş sarımsak
*1 çorba kaşığı tuz
*1 çorba kaşığı acı pul biber ( bu acılık bana iyiydi ama siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz )
*Nane, fesleğen (opsiyonel)
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
Acı Biber Sosu Tarifi Yapılışı Ailece acı biber sosunu çok severiz ama hiç yapmamıştım Gerçek tarifi nasıldır, profesyoneller nasıl yapar bilmiyorum, araştırmadım da Tamamen kendi mutfak tecrübemle, iyi olacağını düşünerek yaptım O kadar güzel oldu ki , ilk fırsatta tekrar kışlık yapacağım Kesinlikle tavsiye ederim
Biberler yıkanır, fırın ızgarasında 220 derecede iki tarafı çevrilerek közlenir Sizin közlemek için başka yönteminiz varsa kullanabilirsiniz Közlenen biberin kabukları çok kolay soyulur ve biberler soğumaya bırakılır
Domatesler rendelenir Robotta rendelenecekse kabukları soyulmalıdır Kabuk sosda ağza gelmemeli Domates rendesi tencereye alınıp zeytinyağ, tuz ve baharatlarla kaynamaya bırakılır Domates sosu kaynarken biberler ince doğranır Sarımsaklar da ince kesilir Domatesler suyunu çekmeye başlayınca kıyılmış biber ve sarımsak da tencereye ilave edilir 1015 dk da kısık ateşte bu şekilde kaynatılır ve suyu tamamen çekince altı kapatılır
Son işlem olarak el blenderi veya robotta sos cekilir, püre haline getirilir
Sıra saklanmasına geldi Konserve edilmek üzere kavanozlara koyup, ağzı sıkıca kapatılıp ters çevrilerek konserve edilebilir ( bu yöntemi domates sosu tarifimde anlattım) Ama bu tür sosları ben konserve tadı aldığım için sevmiyorum Küçük kavanozlarda deep freeze koyuyorum ( acıkayı da böyle saklıyorum) Bittikçe çıkarıyorum
Bu sosu et, köfte Tavuk ve patates gibi yemeklerle tüketebileceğiniz gibi kahvaltı da da ekmeğe sürüp yiyebilirsiniz Her ikisine de çok yakışıyor Dışarıdan aldığımız bol katkılı soslar yerine ev ürünü bu sosu tavsiye ediyorum
*2 kg kırmızı biber (iri, etli olanlardan olmalı)
*6 iri olgun domates
*1 baş sarımsak
*1 çorba kaşığı tuz
*1 çorba kaşığı acı pul biber ( bu acılık bana iyiydi ama siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz )
*Nane, fesleğen (opsiyonel)
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
Acı Biber Sosu Tarifi Yapılışı Ailece acı biber sosunu çok severiz ama hiç yapmamıştım Gerçek tarifi nasıldır, profesyoneller nasıl yapar bilmiyorum, araştırmadım da Tamamen kendi mutfak tecrübemle, iyi olacağını düşünerek yaptım O kadar güzel oldu ki , ilk fırsatta tekrar kışlık yapacağım Kesinlikle tavsiye ederim
Biberler yıkanır, fırın ızgarasında 220 derecede iki tarafı çevrilerek közlenir Sizin közlemek için başka yönteminiz varsa kullanabilirsiniz Közlenen biberin kabukları çok kolay soyulur ve biberler soğumaya bırakılır
Domatesler rendelenir Robotta rendelenecekse kabukları soyulmalıdır Kabuk sosda ağza gelmemeli Domates rendesi tencereye alınıp zeytinyağ, tuz ve baharatlarla kaynamaya bırakılır Domates sosu kaynarken biberler ince doğranır Sarımsaklar da ince kesilir Domatesler suyunu çekmeye başlayınca kıyılmış biber ve sarımsak da tencereye ilave edilir 1015 dk da kısık ateşte bu şekilde kaynatılır ve suyu tamamen çekince altı kapatılır
Son işlem olarak el blenderi veya robotta sos cekilir, püre haline getirilir
Sıra saklanmasına geldi Konserve edilmek üzere kavanozlara koyup, ağzı sıkıca kapatılıp ters çevrilerek konserve edilebilir ( bu yöntemi domates sosu tarifimde anlattım) Ama bu tür sosları ben konserve tadı aldığım için sevmiyorum Küçük kavanozlarda deep freeze koyuyorum ( acıkayı da böyle saklıyorum) Bittikçe çıkarıyorum
Bu sosu et, köfte Tavuk ve patates gibi yemeklerle tüketebileceğiniz gibi kahvaltı da da ekmeğe sürüp yiyebilirsiniz Her ikisine de çok yakışıyor Dışarıdan aldığımız bol katkılı soslar yerine ev ürünü bu sosu tavsiye ediyorum