Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Acı Kapya (Kırmızı) Biber Reçeli

Acı Kapya (Kırmızı) Biber Reçeli

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Acı Kapya (Kırmızı) Biber Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

*1 tane büyük boy kapya ( kırmızı ) biber
*1 su bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*Bir kaç damla limon suyu
*yarım su bardağı su

Acı Kapya (Kırmızı) Biber Reçeli Tarifi Yapılışı Bu tarifi nette gezinirken bir blogda görmüştüm, şöyle bir bakıp geçtim o an ilgimi çekmemişti daha sonra denesem mi dediğimde tarifi bulamadım :((( aklımda kalan kadarıyla denemek istedim ve oldu ben çok beğendim önce tatlı daha sonra acı bir tat bırakıyor damakta sabah kahvaltılarında peynirle birlikte çok nefis oluyor ) değişik bir lezzet tatlıyla acıyı aynı anda seviyorsanız denemelisiniz )
Kırmızı biberi yıkadıktan sonra rondodan çekiyoruz çok fazla ezmeden daha sonra bir tencereye boşaltıp üzerine şekeri ve suyu ekliyoruz Pişirmeye başlıyoruz 7 dk gibi kaynadığı zaman içine pulbiber ve limon damlasını da ekleyip biraz daha kaynatıyoruz kıvamı hafif suyunu çektiğinde altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz ( toplamda 15 dk gibi hazır oluyor malzeme az olduğu için çok çabuk oluyor ) Soğuduğu zaman servis ediyoruz afiyet olsun

858,496Konular
982,149Mesajlar
30,093Kullanıcılar
Gkhn6060Son üye
Üst Alt