iltasyazilim
FD Üye
Acı Kapya (Kırmızı) Biber Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
*1 tane büyük boy kapya ( kırmızı ) biber
*1 su bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*Bir kaç damla limon suyu
*yarım su bardağı su
Acı Kapya (Kırmızı) Biber Reçeli Tarifi Yapılışı Bu tarifi nette gezinirken bir blogda görmüştüm, şöyle bir bakıp geçtim o an ilgimi çekmemişti daha sonra denesem mi dediğimde tarifi bulamadım
(( aklımda kalan kadarıyla denemek istedim ve oldu ben çok beğendim önce tatlı daha sonra acı bir tat bırakıyor damakta sabah kahvaltılarında peynirle birlikte çok nefis oluyor ) değişik bir lezzet tatlıyla acıyı aynı anda seviyorsanız denemelisiniz )
Kırmızı biberi yıkadıktan sonra rondodan çekiyoruz çok fazla ezmeden daha sonra bir tencereye boşaltıp üzerine şekeri ve suyu ekliyoruz Pişirmeye başlıyoruz 7 dk gibi kaynadığı zaman içine pulbiber ve limon damlasını da ekleyip biraz daha kaynatıyoruz kıvamı hafif suyunu çektiğinde altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz ( toplamda 15 dk gibi hazır oluyor malzeme az olduğu için çok çabuk oluyor ) Soğuduğu zaman servis ediyoruz afiyet olsun
*1 tane büyük boy kapya ( kırmızı ) biber
*1 su bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*Bir kaç damla limon suyu
*yarım su bardağı su
Acı Kapya (Kırmızı) Biber Reçeli Tarifi Yapılışı Bu tarifi nette gezinirken bir blogda görmüştüm, şöyle bir bakıp geçtim o an ilgimi çekmemişti daha sonra denesem mi dediğimde tarifi bulamadım
Kırmızı biberi yıkadıktan sonra rondodan çekiyoruz çok fazla ezmeden daha sonra bir tencereye boşaltıp üzerine şekeri ve suyu ekliyoruz Pişirmeye başlıyoruz 7 dk gibi kaynadığı zaman içine pulbiber ve limon damlasını da ekleyip biraz daha kaynatıyoruz kıvamı hafif suyunu çektiğinde altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz ( toplamda 15 dk gibi hazır oluyor malzeme az olduğu için çok çabuk oluyor ) Soğuduğu zaman servis ediyoruz afiyet olsun