Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Acı Kavun Bitkisi ve Faydaları Hakkında Bilgi

Acı Kavun Bitkisi ve Faydaları Hakkında Bilgi
0
66

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Acı Kavun Bitkisi ve Faydaları Hakkında Bilgi Acı Kavun Kullanımı Acı Kavun Nasıl Kullanılır Acı Kavunun Yararları Doğada bulunan birbibirnden şifalı bitkilerden acı kavun, faydaları ve kullanımı hakkında ki bilgilerimiz şöyle melekleracikavunbitkisivefaydalarihakkindabilgi5c5071293a062alt 1548775717 1548775717 acikavunbitkisivefaydalarihakkindabilgi5c5071296ce7aacikavunbitkisivefaydalarihakkindabilgi5c5071296ce7a acikavunbitkisivefaydalarihakkindabilgi5c5071296ce7a Acı kavunacikavunbitkisivefaydalarihakkindabilgi5c50712972e95gifalt :A :A :Acıdülek,Acıdüvelek,Acıkavun,Birtlangiç,Cırtlak, Cırtatan,Esekhiyari, Hıyarcık,Ithiyari, Kargadüveleği olarak da adlandırılır Faydaları Sarılık hastalığına buruna suyu damlatılırsa sarılığı geçirir Kan akan yere konulursa kanı keser Kökü yılan ya da akrep sokan kimseye yedirilir ve sokan yere sürülürse yardımsever olur Çıkacak olan diş yerlerine sürülürse kolay çıkartır Yaprağı zeytinyağı ile pişirilip karna sürülürse karın ağrısını geçirir Kökü kaynatılıp buharına oturulursa basura iyi kazanç Saçkıran hastalığına iyi gelir Sinüzit suyu damlatılır Ast Etkileri : Taze öz su dahilen kullanılmamalıdır Karin ağrısıyla belirlenen zehirlenmeler yapar, fazlaca alınırsa kalın bağırsağı tahriş eder ve kanlı ishaller görülür Tekrar sinüzit için burun’a fazla eksik meyve suyu damlatılmalıdırÇünkü saatler süren can sıkıcı fazla akıntılar oluşabilir Hazırlanma Biçimi: Sinüzit amaçlı olarak olgunlaşmış meyvesinin 1 tatlı kaşığı meyve suyu bir nehir bardağı suyla seyreltilir ve 2 3 damla buruna damlatılır Yaralara dıştan sürmek için kökün iç kısımları bıçakla kazınarak lapa yapılır Müshil amaçlı ise 15 gr Kuru kök 1,5 litre suda 10 dakika kaynatılır ve sıcakken süzülür Bu süzülen kısım bitmiş kaynatılarak yarısı uçurulur Günde 2 3 bardak içilebilir Daha fazlasını içmek tehlikelidir Kanlı ishal ile kendini belirten zehirlenmeler yapar id Kokusu Tadı : Kökünün tatsız bir kokusu ve acı bir tadı vardır Yararlanılan Kısımları: Meyvenin sümüksü sıvısı, suyu ve kökü  
 
858,497Konular
981,953Mesajlar
29,950Kullanıcılar
ivol.kanSon üye
Üst Alt