iltasyazilim
FD Üye
Acı Sos ( Hem Et Yemekleri Hemde Kahvaltı İçin) Tarifi İçin Malzemeler
*6 Kilo Kırmızı Biber
*Yarım Kilo Sivri Kırmızı Acı Biber
*15 Kaşık Ev Salçası ( Bir Dolu Çorba Kasesi)
*3, 5 Top Sarımsak
*2 Su Bardağı Zeytinyağı
*2 Su Bardağı Üzüm Sirkesi
*3 Yemek Kaşığı Şeker
*1, 5 Demet Maydonoz
*Tuz
Acı Sos ( Hem Et Yemekleri Hemde Kahvaltı İçin) Tarifi Yapılışı
Bu lezzetli sosu isterseniz et yemeklerinin yanında acı sos olarak isterseniz kahvaltı da çemen olarak tüketebilirsiniz Kırmızı biberleri fırında közleyip kabuklarını soyun ve robottan geçirin Bir köşe de beklemede kalsın Daha sonra sarımsakları ve sivri kırmızı acı biberi robottan geçirip, genişçe bir tencereye alın Üzerine zeytinyağı ve sirkeyi ilave edip, 15 dakika kavurun Büyük tencere olduğu için ısınıp kaynaması biraz geçikebiliyor Kaynadıktan sonra salça ve robottan geçirdiğiniz közlenmiş biberleri de ilave edip, 15 dakika kaynatın (Eğer ev salçanız yoksa hazır salçayı biraz daha fazla koyun Çünkü ev salçaları hazır salçalara göre biraz daha yoğun oluyor) Bu arada damak tadınıza göre tuzunu da ilave etmeyi unutmayın Maydanozların taze olan dallarını küçük küçük doğrayıp, sosa ilave edin Maydanozların rengi değişince ocağın altını kısıp sıcak sıcak kavanozlara doldurup, kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirin Bu işlemleri yaparken sürekli karıştırmazsanız sos kaynamaya başladığında ortalığı baya bir kirletebiliyor Afiyet olsun
*6 Kilo Kırmızı Biber
*Yarım Kilo Sivri Kırmızı Acı Biber
*15 Kaşık Ev Salçası ( Bir Dolu Çorba Kasesi)
*3, 5 Top Sarımsak
*2 Su Bardağı Zeytinyağı
*2 Su Bardağı Üzüm Sirkesi
*3 Yemek Kaşığı Şeker
*1, 5 Demet Maydonoz
*Tuz
Acı Sos ( Hem Et Yemekleri Hemde Kahvaltı İçin) Tarifi Yapılışı
Bu lezzetli sosu isterseniz et yemeklerinin yanında acı sos olarak isterseniz kahvaltı da çemen olarak tüketebilirsiniz Kırmızı biberleri fırında közleyip kabuklarını soyun ve robottan geçirin Bir köşe de beklemede kalsın Daha sonra sarımsakları ve sivri kırmızı acı biberi robottan geçirip, genişçe bir tencereye alın Üzerine zeytinyağı ve sirkeyi ilave edip, 15 dakika kavurun Büyük tencere olduğu için ısınıp kaynaması biraz geçikebiliyor Kaynadıktan sonra salça ve robottan geçirdiğiniz közlenmiş biberleri de ilave edip, 15 dakika kaynatın (Eğer ev salçanız yoksa hazır salçayı biraz daha fazla koyun Çünkü ev salçaları hazır salçalara göre biraz daha yoğun oluyor) Bu arada damak tadınıza göre tuzunu da ilave etmeyi unutmayın Maydanozların taze olan dallarını küçük küçük doğrayıp, sosa ilave edin Maydanozların rengi değişince ocağın altını kısıp sıcak sıcak kavanozlara doldurup, kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirin Bu işlemleri yaparken sürekli karıştırmazsanız sos kaynamaya başladığında ortalığı baya bir kirletebiliyor Afiyet olsun