Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Acı Sos (Pratik)

Acı Sos (Pratik)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Acı Sos (Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

*56 kilo domates
*12 kilo ceri domates
*Acı süs biberi (İstediğiniz miktarda)
*1 su bardağı sıvı yağ
*7 yemek kaşığı şeker
*Tuz
*Cam kavanoz

Acı Sos (Pratik) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar
Çok güzel bol acılı bir sos tarifim var sizlere İsterseniz ekmeğe sürüp, isterseniz köfte ve etlerinizin üzerine sos olarak veya patates kızartması, kızartmalarınızla kullanabilirsiniz Neye yakıştırırsanız öyle tüketebilirsiniz
Ben aslında domates faslını kapatmıştım bu sene Ta ki bu hafta sonu kayınvalidemin bahçesinde o lezzetli organik domates ve acı süs biberlerini görene kadar Hemen topladım ve hazırlayama başladım sizi uğraştırmayacak pratik çok amaçlı güzel bir sos deneyin pişman olmayacaksınız
Öncelikle domates ve biberlerinizi güzelce yıkayın Çeri domates kullanmaya bilirsiniz İşin güzel yani domateslerimizi soymuyoruz Gelişi güzel tencerenizin içine doğrayabilirsiniz
Acı biber miktarını tamamen size bırakıyorum Ben boooolca kullandım 2 ayrı tencere yaptım birazı normal acılı birisi sanki meksika acılarından oldu Biberleri de gelişi güzel doğrayın
Ocakta kaynamaya bırakalım Domates biberler iyice ezilsin, pissin Piştikten sonra blenderle iyice domatesleri çekelim Bu işlemi 45 kez tekrar edin Çektikten sonra kaynatmaya devam edin Kıvamı oluşmaya başladığında tuz ve şekerini ekleyelim Şekeri de aslında damak zevkinize uyacak miktarda ekleyin Ben acili lezzetin yanında o şekerli tadi da seviyorum Sosumuz aslında ketcabı da andırıyor şekerli olduğu için
Son olarak iyice kıvam alan sosumuza sıvı yağı ekleyip 23 dakika daha kaynatıp kavanozlamaya geçelim Kavanozlarımızı sıcak sıcak doldurup iyice kapaklarını sıkalım Ters çevirip 1 gece öylece bekletelim
Afiyet Olsun

858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt