iltasyazilim
FD Üye
Acı Sos Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo domates
*1 çorba kasesi cin biberi
*1 yemek kaşığı tuz
*Yarım çay bardağı sirke
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*5 diş sarımsak
Acı Sos Tarifi Yapılışı domatesleri kaynayan suyun içine atıp 2 dakika bekletip çıkaralım kolayca kabuklarını soyalım küp küp doğrayıp tencereye alıp suyu buharlaşana kadar pişirelim yaklaşık 40 dakika kaynattım sonra blendırdan geçirip içine sirke, sarımsak, yağ ve tuzunu atıp 20 dakika daha kaynatalım
en son biberleri de atıp rengi sararıncaya kadar pişirelim
sıcak sıcak kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirelim
bu şekilde 2 gün soğuduktan sonra serin bir yere kaldıralım yaklaşık 2 hafta sonra yemeğe hazır hale geliyor afiyet olsun
NOT:bu ölçülerle bir litrelik bir kavanoz doldurdum
*1 kilo domates
*1 çorba kasesi cin biberi
*1 yemek kaşığı tuz
*Yarım çay bardağı sirke
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*5 diş sarımsak
Acı Sos Tarifi Yapılışı domatesleri kaynayan suyun içine atıp 2 dakika bekletip çıkaralım kolayca kabuklarını soyalım küp küp doğrayıp tencereye alıp suyu buharlaşana kadar pişirelim yaklaşık 40 dakika kaynattım sonra blendırdan geçirip içine sirke, sarımsak, yağ ve tuzunu atıp 20 dakika daha kaynatalım
en son biberleri de atıp rengi sararıncaya kadar pişirelim
sıcak sıcak kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirelim
bu şekilde 2 gün soğuduktan sonra serin bir yere kaldıralım yaklaşık 2 hafta sonra yemeğe hazır hale geliyor afiyet olsun
NOT:bu ölçülerle bir litrelik bir kavanoz doldurdum
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.