iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Her Biri Yaklaşık 150 grlık 4 Dilim Sığır Filetosu
2 Diş Sarmısak
100 gr Yeşil Zeytin
12 Acı Kırmızı Biber
100 gr Çok Küçük Doğranmış Domates
12 Su Bardağı Kırmızı Şarap
Zeytinyağı
Tuz
Yemeğin Tarifi
4 çorba kaşığı zeytinyağında sarmısağı öldürün,eti ekleyip,harlı ateş üstünde iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartınSonra etleri çıkarınAynı yağa irice kıyılmış zeytinleri,domatesi ve ufalanmış acı kırmızı biberi koyun
Harlı ateşte 2 dk kadar pişirinŞarabı katıp buharlaşmasını bekleyin
Eti yeniden tavaya koyun,zeytinlerin tuzunu göz önüne alarak biraz tuzlayın ve bir dakika kadar pişirin
Filetoları sıcak servis tabağına koyunÜzerine bir miktar pişme suyundan ilave edin ve hemen servis yapın
Her Biri Yaklaşık 150 grlık 4 Dilim Sığır Filetosu
2 Diş Sarmısak
100 gr Yeşil Zeytin
12 Acı Kırmızı Biber
100 gr Çok Küçük Doğranmış Domates
12 Su Bardağı Kırmızı Şarap
Zeytinyağı
Tuz
Yemeğin Tarifi
4 çorba kaşığı zeytinyağında sarmısağı öldürün,eti ekleyip,harlı ateş üstünde iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartınSonra etleri çıkarınAynı yağa irice kıyılmış zeytinleri,domatesi ve ufalanmış acı kırmızı biberi koyun
Harlı ateşte 2 dk kadar pişirinŞarabı katıp buharlaşmasını bekleyin
Eti yeniden tavaya koyun,zeytinlerin tuzunu göz önüne alarak biraz tuzlayın ve bir dakika kadar pişirin
Filetoları sıcak servis tabağına koyunÜzerine bir miktar pişme suyundan ilave edin ve hemen servis yapın