iltasyazilim
FD Üye
ACıBADEMLI MUHALLEBI
MALZEMELER
2 su bardağı süt
4 yumurta sarısı
1 limon
bademyağı
25 gr toz jelatin
45 su bardağı toz şeker
3 kedi dili bisküvi
2 çorba kaşığı kuş üzümü
45 su bardağı toz şeker
100 gr sütlü çikolata
45 su bardağı çiğ krema
100 gr acıbadem bisküvisi
1 çorba kaşığı ince doğranmış meyve şekerlemesi
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Jelatini içi soğuk su dolu bir kaba yerleştirin Mikserde toz şekeri ve yumurta
sarılarını çırpıp bir kerede sıcak sütü ekleyin Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak pişirin Krema yoğunlaşmaya başladığı zaman jelatini katın, karıştırıp ılımaya bırakın
Bir puding kalıbını yağlayıp dibine iki çeşit bisküviyi ufalayarak döşeyin
2 çorbakaşığı kuş üzümünü ılık suda yumuşattlktan sonra süzün Bunu ılık kremaya katın Sonra meyve şekerlemelerini ve limonun rendelenmiş kabuğunu ilave edip iyice karıştırın
Kalıbın dibindeki bisküvileri üzerlerine kremayı boşalttıktan sonra yaklaşık 4 saat kadar buzdolabında bekletin
Bu arada çikolatayı içi sıcak su dolu başka bir kaba oturtarak biraz ısıtın Çözülüp hafifçe ılınmaya başladığı zaman kalan kuş üzümünü ve hazır çiğ kremayı katın
Kremayı, çikolata sosuyla beraberce servis yapın
MALZEMELER
2 su bardağı süt
4 yumurta sarısı
1 limon
bademyağı
25 gr toz jelatin
45 su bardağı toz şeker
3 kedi dili bisküvi
2 çorba kaşığı kuş üzümü
45 su bardağı toz şeker
100 gr sütlü çikolata
45 su bardağı çiğ krema
100 gr acıbadem bisküvisi
1 çorba kaşığı ince doğranmış meyve şekerlemesi
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Jelatini içi soğuk su dolu bir kaba yerleştirin Mikserde toz şekeri ve yumurta
sarılarını çırpıp bir kerede sıcak sütü ekleyin Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak pişirin Krema yoğunlaşmaya başladığı zaman jelatini katın, karıştırıp ılımaya bırakın
Bir puding kalıbını yağlayıp dibine iki çeşit bisküviyi ufalayarak döşeyin
2 çorbakaşığı kuş üzümünü ılık suda yumuşattlktan sonra süzün Bunu ılık kremaya katın Sonra meyve şekerlemelerini ve limonun rendelenmiş kabuğunu ilave edip iyice karıştırın
Kalıbın dibindeki bisküvileri üzerlerine kremayı boşalttıktan sonra yaklaşık 4 saat kadar buzdolabında bekletin
Bu arada çikolatayı içi sıcak su dolu başka bir kaba oturtarak biraz ısıtın Çözülüp hafifçe ılınmaya başladığı zaman kalan kuş üzümünü ve hazır çiğ kremayı katın
Kremayı, çikolata sosuyla beraberce servis yapın