Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Açık İlköğretim Okullarına Kimler Başvurur

Açık İlköğretim Okullarına Kimler Başvurur

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Açık Öğretim Okullarına Kimler Gider
AİO Kimler Başvurur

Kimler Başvurabilir:

15 yaşından gün almış;
İlkokul mezunları,
Ortaokulun 1, 2 ya da 3sınıfından ayrılanlar,
İlköğretim okullarının 5 sınıfını bitirenler ile 6, 7 ya da 8 sınıfından ayrılanlar,
Ortaokul dışardan bitirme sınavından ayrılanlar,
Yetişkinler II Kademe Eğitimini bitirenler,
Yetiştirici ve Bütünleyici Temel Eğitim B Kursunu bitirenler,
Yurtdışında öğrenim görüp İlköğretim Okullarının 6, 7 veya 8 sınıfına eşitlik yaptıranlar başvurabilirler
Fiziksel engelliler, tutsak ya da hükümlüler, askerliğini yapmakta olanlar, çalışanlar ve konut hanımları da yukarıdaki koşullardan birini taşıyorlarsa kullanım yapabilirler

Başvuru Belgeleri

Öğrenim belgesi (Aslı)
Nüfus cüzdanı fotokopisi (Onaylı)
Bir adet vesikalık resim
Dekont
Optik uygulama
Öğrenci dosyası

1) Öğrenim Belgesi:
Öğrenim durumunu gösterir kayda belgedir İlkokul diploması, Tasdikname, Öğrenim belgesi, İkinci Aşama OkurYazarlık Belgesi, Eşitlik Belgesi vbdirBu belgelerden birinin aslı gerekir Aslı olmayan belgeler noter tasdikli olsa zeka kabul edilmez Derslik ve ders ataması yapılırken, tasdikname veya öğrenim belgelerindeki başarılı dersler dikkate alındığından bu belgelerde derslik ve ders notlarının açık ve kavranabilir olması gerekir

2) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi:
Nüfus cüzdanın arkalıönlü, okunaklı fotokopisinin ilgili resmi kurumlara onaylatılması gerekir

3) Fotoğraf:
Yeni ve cepheden çekilmiş olması gerekir

4) Dekont:
Öğrenci adayı bir öğretim yılı için, öğretim materyalleri, (ders notu, TV ve radyo programları) imtihan ve diğer hizmet giderlerinin (haberleşme, posta, kargo, vb) karşılanmasına katkıda bulunmak üzere o yıl için belirlenen ücret; herhangi bir Ziraat Bankası Şubesinden öğrenci numarasıyla yatırılacaktır Karşılığında alınacak dekontun, uygulama belgelerine eklenmesi gerekir

5) Optik Kullanım:
Öğrenci Bürolarından tedarik edilir

6) Öğrenci Dosyası:
Öğrenci bürolarından tedarik edilir

Başvuru Tarihi :
Açık İlköğretim Okulu' na arşiv Haziran ayı içerisinde yapılmaktadır

Tatbik Yeri :
Kullanım Öğrenci Bürolarına Yapılır Her ilin Eğitim Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü Öğrenci Bürolarıdır *

858,505Konular
982,692Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt