Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Açık Lise II. Dönem Yeni Kayıt İşlemleri

Açık Lise II. Dönem Yeni Kayıt İşlemleri
0
72

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
2019 Açık Lise II Dönem Yeni Tescil İşlemleri,Açık Lise II Dönem Yeni Kayıt İşlemleri 2019

Açık Öğretim Lisesi 2010 2019 Eğitim Öğretim yılı II dönem Yeni Tescil işlemleri yarın başlıyor Arşiv 21 Şubat tarihinde başlayıp 4 Mart 2019'e değin devam edecek

2019 Alıştırma takviminde 2010 2019 Eğitim Öğretim yılı 2 dönem Kayıt Onarım tarihleri ise 25 Şubat 11 Mart 2019 olarak belirlendi Açık Lise yeni kayıt işlemleri aşağıdaki esaslara göre yapılacak

YENİ KAYIT nedir?

Açık Öğretim Lisesine ilk kez kayıt yaptırma işlemine YENİ KAYIT denir

Açık Öğretim Lisesine YENİ KAYIT Nasıl Yapılır?

Aşağıdaki şartları taşıyan vatandaşlarımız, Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptırabilirler Açık Öğretim Lisesi yeni tescil işlemleri Ahali Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince yapılmaktadır Yeni kayıt için gerekli olan evrakları tamamlayanlar duyuru edilen yeni tescil tarihleri arsında bölgelerinde bulunan en yakın Millet Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvuru ederek kayıtlarını yaptırabilirler

Yeni tescil tarihleri her eğitim öğretim yılı başlamadan Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından belirlenen meslek takviminde yayınlanır Açık Öğretim Lisesi iş takvimi wwwaolmebgovtr internet adresinde yayınlanır

Açık Öğretim Lisesine Kimler Tescil Yaptırabilir?

a) Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırlaması bulunmamaktadır
b) İlköğretim okuluortaokul mezunu olanlar
c) Bakanlığımıza bağlı veya diğer bakanlıklara yan ortaöğretim düzeyindeki genel lise programından ayrılanlar
d) Astsubay hazırlama okulları, anadolu hoca liseleri, sıhhat iş liseleri, anadolu güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, sosyal bilimler liseleri, askeri liseler, anadolu lisesi türü okulların fen liseleri alanı programı uygulayan liselerden ayrılanlar, resmî ve özel anadolu liseleri, tanıdık olmayan dil ağırlıklı liseler, sağlık meslek liseleri ve fen liselerinden ayrılanlar
e) Bambaşka nesil program uygulayan orta öğretim kurumlarından gelen öğrencilerden; hazırlık sınıfları ile 9 uncu sınıflardan ayrılanlar ve 10 sınıfa geçip hiç not almamış olanlar
f) Açık Öğretim Lisesine açıklanmış fakat öğrencilik durumu silik olanlar veya Açık Öğretim Lisesinden tasdikname alanlar
g) Meslekî Açık Öğretim Lisesinden 1 ya da 2 dönem öğrencisi olarak tasdikname alanlar, (3 dönem notu olanlar alınmaz, 3 ve 4 dönem öğrencisi olup da 3 ve 4 dönemden notu olmayanlar alınır)
h) Iş liselerine tescil yaptırmış; ama hüküm giymiş olanlar,
i) Iş liselerine kayıt yaptırmış ancak yüz yüze eğitim yapamayacağını tam teşekküllü devlet hastanesinden “yüz yüze eğitime devam edemez ibareli kurul raporu ile belgelendirenler
j) Meslek liselerinden tasdikname almış fakat yurtdışında ikamet ettiğini belgelendirenler
k) Yurt açık havada tahsilli olanların öğrenim düzeylerini gösteren eşitlik belgeleri, yukarıdaki şartlardan birisini taşıyanlar, (Denklik belgesi ile Açık Öğretim lisesine kayıt için başvuran öğrencilerin denklik belgesinde açıklanmış düzeylere kadar, ilköğretim okulu mezunu ya da lise ara derslik öğrencisi olarak kaydı yapılır Lise ara sınıf seviyesindeki öğrencilerin denklik belgesinde; toplam dönemi, toplam kredisi ve alanlara göre kredisi ile döneminin açıklanmış olması gerekmektedir) *

858,505Konular
982,791Mesajlar
30,593Kullanıcılar
ilker2v8Son üye
Üst Alt