ACIK OĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI
Acık Oğretim Lisesinden mezun olmak icin gerekli olan şartlar nelerdir? Kac donem okumak gerekir Toplam kac krediyle mezun olunabilir İşte bu vb soruların yanıtları
1 OĞRENCİLERDEN 4 YILLIK SİSTEME TABİ OLANLAR,
* Oğrenim gorduğu toplam donemin en az 8 veya uzeri olması,
* Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya uzeri olması,
* Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması (ortak derslerden 3 kez sınava girdiği halde başarılı olunamamışsa bunun yerine secmeli derslerden gerekli kredi miktarında ders secilir) Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
* Alan kredisinin 80 veya uzerinde olması (Genel Kultur alanı haric),
* Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
* Acık Oğretim Lisesinde en az bir donem sınava katılmış olması,
* Genel Kultur alanındaki oğrencilerin ortak derslerden 80 veya uzerinde kredi almaları gerekmektedir
2 OĞRENCİLERDEN 3 YILLIK SİSTEME TABİ OLANLAR,
* Toplam donemlerinin en az 5 olması,
* Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
* Bu oğrencilerin, toplam kredilerin en az 144 veya uzeri, Alan kredisinin 64 veya uzerinde olması (Genel Kultur haric) gerekmektedir
Acık Oğretim Lisesinden mezun olmak icin gerekli olan şartlar nelerdir? Kac donem okumak gerekir Toplam kac krediyle mezun olunabilir İşte bu vb soruların yanıtları
1 OĞRENCİLERDEN 4 YILLIK SİSTEME TABİ OLANLAR,
* Oğrenim gorduğu toplam donemin en az 8 veya uzeri olması,
* Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya uzeri olması,
* Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması (ortak derslerden 3 kez sınava girdiği halde başarılı olunamamışsa bunun yerine secmeli derslerden gerekli kredi miktarında ders secilir) Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
* Alan kredisinin 80 veya uzerinde olması (Genel Kultur alanı haric),
* Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
* Genel Kultur alanındaki oğrencilerin ortak derslerden 80 veya uzerinde kredi almaları gerekmektedir
2 OĞRENCİLERDEN 3 YILLIK SİSTEME TABİ OLANLAR,
* Toplam donemlerinin en az 5 olması,
* Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
* Bu oğrencilerin, toplam kredilerin en az 144 veya uzeri, Alan kredisinin 64 veya uzerinde olması (Genel Kultur haric) gerekmektedir