Açık öğretime öğretmenlik şansı Öğretmenlik mesleğini düşünen melekler sizler için fazla güzel bir fırsat Açık Öğretim Fakültesi bu yıl ilk kez felsefe, sosyoloji ile Türk dili ve edebiyatı bölümlerine öğrenci alacak ÖSS’de 165 puan alanlara böylece öğretmenlik yolu açılıyor Açık Öğretime öğretmenlik şansıAçık Öğretim mezunlarına öğretmenlik yolu açıldıAnadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi bu sene ilk olarak felsefe, sosyoloji ile Türk dili ve edebiyatı bölümlerine öğrenci alacak ÖSS’de 165 puan alanlara bu nedenle öğretmenlik yolu açılıyor ÖSS tercih formlarının teslim süresi yarın sona erecek Fakat hemen şimdi seçim formunu teslim etmemiş binlerce öğrenci bulunuyor Bilhassa de puanı istediği bölüme yetmeyen öğrenciler açıkta kalmamak için Açıköğretim Fakülteleri'ni (AÖF) seçim edip etmemekte değişken ÖRGÜN EĞİTİMDE 300 PUAN Öğrenciler, bilhassa bu sene AÖF bünyesinde açılan felsefe, sosyoloji ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerini mercek altına aldı Öğrencilerin söz konusu bölümleri örgün eğitimde okumak istemesi halinde 2008 yılı sıralama puanlarına tarafından 300 puanı aşmaları gerekiyor Açık Öğretimin seçim edilmesi halinde ise 165 puan barajını aşmak yeterli oluyor Laf konusu bölümleri tüketen öğrencilerin tezsiz yüksek lisans yapmak şartı ve KPSS'yi de kazanmaları halinde öğretmenlik için önlerinde bir engel bulunmuyor SEÇIM FORMLARI YARIN TESLİM ÖSS tercihini yapan adayların yarın formlarını teslim etmesi gerekiyor Adaylar, formları internetten ya da dilekçe merkezleri yoluyla ÖSYM'ye gönderebiliyor Tercihlerini tatbik merkezleri aracılığıyla yapacak adayların, randevu alması ve bana kalırsa gitmesi gerekiyor Adaylar, 24 yükseköğretim programını seçim edebilecek ÖSYM, atama sonuçlarını ağustosun ortalarına içten açıklamayı planlıyor