Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Acil bir hadi

Acil bir hadi
0
164

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Onun (Hz Mehdi (as)'ın) döneminde Vereceği birçok hükümlerde ulemanın mezheplerine muhalefet edecektir Bundan dolayı ondan (Hz Mehdi (as)'den) uzak duracaklardır Zira ZANLARINA GÖRE, GERÇEKTEN ALLAH'IN İMAMLARINDAN SONRA BİR MÜÇTEHİD BIRAKMADIĞINI KABULLENECEKLERDİR (Muhyiddin Arabi, FutuhatEl Mekkiye, 66 Bab,cilt 3, s 327 328)

Arkadaşlar merhaba Bu hadisi şerif hz mehdinin zuhurunu kabul etmeyecekler bazı müslümanlar iddiasına delil olarak sunulmuş Ve diyorki zira zanlarına göre gerçekten Allah'ın imamlarından sonra müçtehit bırakmadığını söylicekler diyor Ben ismini vermicem bazı büyük cemaatlerin yurtlarında kaldım kimilerinin şeyhleri yaşıyor hayatta kimilerininki ölmüş Benimde en tiksindiğim durum cemaatlarde bu durumdu Ve bu adamların her biri son yüz yılın müctehidinin kendi şeyhleri olduğunu söylüyor Nedir bu mantık çözemedim Bir diğer hadistede HzMehdi çıktığında o alimlerin mezheplerine aykırı hükümler verdiği için ona biat etmicekler diyor

Şimdi evvela şunu bir geçelim yok onlar araplardan çıkar biz on numara müslümanız doğru yoldayız az kaldı cennete gircez tavırlarından bi kaçalım Araplara gidip sorsan her biri başka tarafa atcaktır bu suçu En sonda dicektirki insanlar ya bizden sonraki nesiller olcak onlar biz değilizdir ıvır zıvır dicek falan filan Kimse kabul etmicekki zaten bunu

Ancak benimm bu hadislerde gördüğüm ifadelerin belki kendi beşer aklımla yanılıyorum belki bu insanlar yanlış tanıtıyo kendilerini bilmiyorum ancak gördüğüm şeyler bu hadisteki ifadeye çok benziyo Yani düşünsenize saçma değilmi

2 tane müçtehid olsun ikisinede Allah'ın bir meleği gökte belirip ikiside Allah'ın sevdiği kuldur diye nida etsin müslümanlara ancak biri önce gelmiş biri sonra gelmiş olsun biri vefat ettiğinde diğeri gelmiş olsun yani Bense ikisinede yetişmiş müslüman olayım vallahi eski müçtehidin yoludur gitmem başka bi yere diye bir işe girmem İkiside Allah'ın sevdiği kulsa kalkıp yeni müçtehide biat ederim arkadas ne gerek var burda durmaya çözemedim Hadi bunuda geçtim mesela diğer şeyhleri ya oda Allah dostuda işe bizimki kadar değil gibi bir bakış açıları var hani onlarda Allah dostu ama bizimkinin mertebesi 1 tık üstte gibi bakış açıları var işin en kötü tarafı x cemaatine gitsen bizimkisi y den üstün diyo y ye gitsen bizimkisi x ten üstün diyo vs Napıyo bunlar aklım almıyor

Ne düşünüyosunuz siz bu konuda

858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt