Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Acil Durum Telefonları

Acil Durum Telefonları
0
91

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Acil Durum Telefonları
Acil Durum Telefon Numaraları Nelerdir?
Telefon Numarası Acil Durum

imagesacildurumtelefonlari5ad7c58092e49

Acil bir durumda ne yapacağınızı biliyor musunuz?
Hazırlıklı olun!
Evdeki guvenliğiniz icin, acil merkezlerle ilgili tum telefon numaralarını telefonun yanında gorunebilir bir yerde bulundurun

Kendinize ve ailenize ait onemli sağlık bilgilerini kolayca gorulebilir bir yere yazın (kan grubu, alerji, şeker, bobrek nakli, bypass, hemofili, hipertansiyon, kalp yetmezliği gibi)

Sağlık kontrolleriyle ilgili hicbir belgeyi atmayın, dosyalayın

Donanımı eksiksiz bir sağlık cantası bulundurun

Ev veya apartman numaranız dışarıdan kolayca okunabilmeli

Kronik bir hastalığınız varsa buna ait bilgileri yakınlarınıza bildirin, kunye veya cuzdanınızda taşıyın Surekli olarak kullanmak mecburiyetinde olduğunuz insulin, kalp, hipertansiyon, hormon ilaclarını; kanama probleminiz var ise bunu tedavi etmek icin kullandığınız ilacları kolayca anlaşılabilir bir şekilde sağlık dosyanıza kaydedin

İlkyardım kurallarını oğrenin ve sık sık tekrarlayın Bu konuda sivil veya resmi kuruluşların duzenlediği ilk yardım kurslarına katılabilirsiniz Universiteler, yerel idareler, acil tıp dernekleri bu gibi kursları periyodik olarak duzenlemektedirler

Asılsız ihbara dijital takip
Sağlık Bakanlığı, 112 Acil Yardım Servisi'ne yapılan asılsız ihbarları onlemek icin elektronik sistem ağı kuruyor 45 ilde bulunan 112 acil yardım ve kurtarma servis hizmetlerinin, asılsız ihbarlar nedeniyle aksaması uzerine Sağlık Bakanlığı onlem alıyor Bu servisleri 1997 yılında 35 bin kişinin aradığını, ancak ihbarlardan sadece 4 bin 550'sinin vaka bildiriminde bulunduğunu belirten Sağlık Bakanlığı yetkilileri, 112 servis telefonlarına dijital sistem monte edileceğini kaydettiler Bu sistem sayesinde arayan kişinin telefon numarası ve adresi anında belirlenecek, ihbarın asılsız cıkması halinde savcılığın takibat yapması sağlanacak Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Muduru Cihangir Ozcan, 112 Acil'leri arayanların coğunun panikten ya da bilmedikleri icin doğru adres bildirmediğini, ambulansların trafikte onemsenmediğini ve acil durum şeridinin yokluğunun anında mudaheleyi engellediğini soyledi Ozcan, ‘‘Bunların yanısıra, halkın acil durumlarda ambulansın gelmeyeceğini, gelse de bir şey yapamayacağını duşunmesi, servislerin işlevini yerine getirmesine engel oluyor Halbuki, ozellikle tarafik kazalarında ilk yarım saatte yerinde mudahale ile hayat kurtarılabilir’’ dedi

Eyvah! Bebeğimi zehirledim
Tatildesiniz, yakınlarda hemen ulaşabileceğiniz bir sağlık kuruluşu yok Ve bebeğinize gunluk vitamin tableti yerine başka bir ilac verdiğinizi bir sure sonra fark ediyorsunuz

Doğal olarak panik yaşıyor, kendinizi caresiz hissediyorsunuz Bebeğinizin size gulerek bakması icinizi biraz rahatlatsa da ona zarar verip vermediğinizden tam olarak emin olmak istiyorsunuz Bir telefon ile Turkiye’nin her yerinden ulaşabileceğiniz kuşkularınızı giderecek ve bir zehirlenme anında size atılacak doğru adımları soyleyecek ‘Zehir Danışma Hattı’ından soz etmek istiyorum

Evimizdeki her maddenin yanlış kullanım sonucu zehir ozelliği gosterebileceğini goz onune alırsak cocuklarımızı bunlardan uzak tutmanın ne kadar guc olduğunu ve bu konuda onlemler almamız gerektiğini rahatlıkla gorebiliriz Bazen anne baba ne kadar dikkatli olursa olsun cocuğun bu maddelere ulaşması an meselesidir Zehir Danışma Hattı herhangi bir zehirlenme durumunda 24 saat hizmet veren ve bircok yaşam kurtarmış bir merkezdir Acil servislerde calışan hekimlerin de sık sık başvurduğu bu numara 16 yıldır aralıksız hizmet vermektedir

858,496Konular
982,322Mesajlar
30,205Kullanıcılar
varakaSon üye
Üst Alt