Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Acil ev ariyoruz :D

Acil ev ariyoruz :D
0
41

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Acele konut ariyoruz :D Kimin icin mi ev ariyoruz ?? Hele siz bir okuyunda anlarsiniz kimin icin oldugunuacilevariyoruzd5c560ff76525balt :D Big Grin :D 1549144050 1549144050 acilevariyoruzd5c560ff795d77acilevariyoruzd5c560ff795d77 acilevariyoruzd5c560ff795d77 Orta Anadolu köylerinden birinden ötekine gelin götürülürken Kızılırmak'tan geçen gelin alayı köprünün yıkılması üstüne suya dökülmüş, sırası gelmişken gelin de kaybolmuştur Bu fazla yürek parçalayıcı durum toplumu o kadar etkilemiş oysa dalga dalga bütün yurda yayılmıştır Bu inleme o acı ile yakılmıştır Sözü de, ezgisi de gerçekte güzeldir Ben o zamanlar yedi yaşındaydım Daha kente göçmemiştik Köyde yaşıyorduk Köyümüzün yaşlı bir çobanı vardı İyi bir insandı Çobanın yakışıklı, aslan gibi üstelik oğlu vardı, adı İbrahim'di O da babası gibi sevilirdi köyde İbrahim, günlerden bir gün babasıyla birlikte sürüyü otlatmaya götürmüş Akşam köye dönerken komşu köyün beyi İsmail Ağa'nın kızıyla karşılaşmış Kız, arkadaşlarıyla birlikte kuşburnu toplamaktan dönüyormuş İbrahim kızı görünce aklı başından gitmiş, aşık olmuş İbrahim'in İsmail Ağa'nın kızına aşık olduğunu köyde herkes duydu Ama kızın babası kızını bir çobanın oğluna vermek istemedi Ama bütün köylü İbrahim'den yandan çıktı Kızın babasına yalvardılar Çoban almak bir suç mu? İbrahim mert, doğru bir çocuk Ver kızını,dediler Sonunda İsmail Ağa yalvarmalara dayanamadı, razı oldu Buna tüm köy sevindi Düğün günü kararlaştırıldı Cümbür Cemaat gücünün yettiğince bir yardımda bulundu Büyük bir tören düzenlendi Kazan kazan düğün yemekleri pişirildi Çevre köyler düğüne çağrıldı Kısacası o güne dek köyümüzde sanki daha görülmemiş bir nikah başladı Gelin almaya gidileceği gün hava jurnal güneşlikti Düğün alayı büyük bir coşkuyla yola çıktı Davullar, zurnalar çalıyor, cümbür cemaat, mutluluk içinde halay çekiyor, oyunlar oynuyordu Dün gece yeniden ölümle burun buruna geldim Kendime bir hasar geleceğinden degil lakin karım Cemile ne yapar sonradan Biz akşam yemeğimizi genelde saat 1112 gibi yerdik, lakin ev sahiplerimizin misafiri geldiğinden geç vakitlere dek oturup yatmadılar Neyse oysa konukların gitmesiyle birlikte uykuya daldılar Bir vakit ortaliğın sakinleşmesini bekleyip, yiyecek toplamaya başladım Bugün misafirler geldiği için yemek listesi fazla zengindi Pasta ve börek kirintilarına bayılırız Her neyse ben nevaleyi toplarken ansızın mutfağın isigi yandi ve Aaaaaa! Karafatmadiye bir ses duydum Uyuz adam, ben bir erkeğim Fatma da nereden çıktıBenim adım İsmail Böyle şeyler delikanlıyı bozar Hadi beni karımla karıştırdın diyelim Sen ne değin ürkek bir adamsın Benim kaç katım büyüklüğünde olmana karşın bu bagırış da ne böyle? O korkunç sesin kesilmesiyle birlikte,sanki ben ona bir şey yapmışım gibi beni kovalamaya basladı İnanın böylece da dikkat ediyorum, tabak, çanak kadeh üzerinde dolaşmamaya çünkü bu adamın karısı çok dikkatli Bazen diyorum ki bu gıcıkların misafiri geldiğinde git ortalarda dolaş böylelikle utanılacak duruma düşsünlerFakat yapamıyorum işte Ne olursa olsun,ekmek yediğin tekneye fena gözle bakmamak gerekir Ben eve geldiğim birincil yılları hatırlıyorum da ne güzeldi o günler Rahmetli kayınbabam ve kayınvalidem beni evlerine kabul etmişlerdi O zamanlar rahattık,çünkü konut sahibimiz Rıza amca kördü Bu sebeple evin her yerinde serbestçe dolaşabiliyorduk Hatta Riza amcayla benzer sofrada yemek yediğimiz günlerde oldu Yine De bizleri görebilseydi nasil davranırdı bilmem ama o daima yüreğimizde yaşayacak Rıza amcanın durumu böylece iyi sayılmazdı, memur emeklisiydi Bu evde rahmetli karısınınmış,bu yüzden yiyecek konusunda bu kadar pozitif seçenegimiz yoktu Ama daha mutlu ve huzurluyduk Rıza amca bir gün görünmez kazaya kurban gittiGerçi onun için tüm kazalar görünmezdi Rıza amcanın toprağa verildiği gün biz de oradaydıkKarşı komşusu Osman Zeki bey bize geldiğinde ceketini asmıştı Biz de bunu fırsat bilip ceketin cebine girdik Ardındaki Osman Zeki beyle birlikte mezarlığa doğru yola koyulduk Rıza amcanın üç tane oğlu vardı lakin bugüne değin sadece nüfusta gözüküyorlardi Hayırsızlar daha birincil günden evi satışa çıkardlar Evi acilen oturan adam ve karısı satın aldı Eve ayak basmalarıyla kayınbabam ve kayınvalidemi öldürmeleri bir oldu Adam sonradan iğrenerek cansız bedenleri kağıda sararak çöpe attı Yarı kendisi fazla temizmiş gibi Halbuki tuvaletten çıktıktan sonra ellerini yikamadığına daima sahit oldum Şimdilerde kendine üzerinde rahmetli kayınvalidemin resmi olan bir ilaç almış, tekrar tekrar üzerimize sıkıp duruyor Kayınvalidem Sultan hanım gençliğinde fotomodel oldugu için bu cins ilaçların üzerinde devlete ait bulunuyor Hatta bir iki filminde de oynamıştı Ama evlenince mecburen bıraktı Çünkü kayınbabam tam bir Osmanli erkeğiydi Bugüne değin rahmetli Rıza amcanın anısına bu evde oturduk,artık daha artı dayanacak halimiz kalmadı Eşe dosta haber saldık Kendimize tarafından bir ev bulur bulmaz taşınacağız buradan Şayet de sizin evinize yerleşiriz yaşam bu muhakkak mi olur?  

858,496Konular
981,706Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt