iltasyazilim
FD Üye
Acılı Antep Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet domates
*1 adet soğan
*2 diş sarımsak
*Yarım demet maydanoz
*3 sivri biber
*1 kırmızı kapya biberi
*2 yemek kaşığı acı biber salçası
*Pulbiber
*Nane
*Karabiber
*Tuz
*Sumak
*Az sıvı yağı
Acılı Antep Ezmesi Tarifi Yapılışı Süper kolay ve tadından geçilmez acılı ezmemin tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum
Tüm sebzeleri yıkayıp dörder parçalara bölün rondodan geçirin ve bir karıştırma kabına alın Daha sonra salçanızı, baharatları ve yağı da döküp karışımı bir kaşık yardımıyla güzelce birbirine yedirin Şimdi ezmenin suyunu süzmek için en ince süzgecimizi kullanarak suyunu yarım veya bir saat kadarı ara ara karıştırarak süzüyoruz Süzüldükten sonra ezmemiz hazırdır ister buz dolabında az soğutun isterseniz hemen tüketin Helal hoş olsun
*2 adet domates
*1 adet soğan
*2 diş sarımsak
*Yarım demet maydanoz
*3 sivri biber
*1 kırmızı kapya biberi
*2 yemek kaşığı acı biber salçası
*Pulbiber
*Nane
*Karabiber
*Tuz
*Sumak
*Az sıvı yağı
Acılı Antep Ezmesi Tarifi Yapılışı Süper kolay ve tadından geçilmez acılı ezmemin tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum
Tüm sebzeleri yıkayıp dörder parçalara bölün rondodan geçirin ve bir karıştırma kabına alın Daha sonra salçanızı, baharatları ve yağı da döküp karışımı bir kaşık yardımıyla güzelce birbirine yedirin Şimdi ezmenin suyunu süzmek için en ince süzgecimizi kullanarak suyunu yarım veya bir saat kadarı ara ara karıştırarak süzüyoruz Süzüldükten sonra ezmemiz hazırdır ister buz dolabında az soğutun isterseniz hemen tüketin Helal hoş olsun