iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
• 1 paket penne makarna
• 4 adet domates
• 6 yemek kaşığı sıvı margarin
• 1 adet kuru soğan
• 1 yemek kaşığı zeytinyağ
• 3 diş sarımsak
• 3 su bardağı domates suyu
• Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
• 1 çay kaşık kuru fesleğen
• 1 adet kesme şeker
• Acısso arzuya göre birkaç damla
• 75 gram kaşar peynir
Hazırlanışı :
Kuru soğanı yemeklik doğrayınız
Domateslerin, kabuklarını soyup, küp küp kesiniz
Sarımsakları ince ince kıyınız
Kaşar peynirini rendeleyiniz
Bir tencerede 4 yemek kaşığı sıvı margarini kızdırınız
Kuru soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar pişiriniz
Kıyılmış sarımsakları ekleyip, kavurunuz
Doğranmış domatesi ilave ediniz
Domates suyunu, kırmızıbiber, tuz,karabiber, kuru fesleğeni koyup bir taşım kaynatınız
Domatesin asidini alması için kesme şekeri ilave edin
En son olarak bir kaç damla Acısso ekleyip, ateşten alınız
Acılı domates sosu el mikseri ile püre haline getiriniz
Derin bir tencereye haşlayacağınız makarnanın 3 kat su koyup, içine tuz ve zeytinyağını koyup kaynatınız
Su kaynayınca makarnayı atıp 8 dakika haşlayınız
Hemen servis yapacaksanız, soğuk sudan geçirmeyin Haşlayıp, daha sonra kullanacaksanız, soğuk sudan geçirip, zeytinyağ veya ay çiçek yağı ile yağlayınız
Tencerede kalan 2 yemek kaşığı sıvı margarini kızdırıp, haşladığınız makarnayı yağlayınız
Acılı domates sosu ekleyip, iyice karıştırıp, servis tabağına alınız
Rende kaşar peynir ile servis ediniz
Arzuya göre sosu ayrı olarakda servis edebilirsiniz
• 1 paket penne makarna
• 4 adet domates
• 6 yemek kaşığı sıvı margarin
• 1 adet kuru soğan
• 1 yemek kaşığı zeytinyağ
• 3 diş sarımsak
• 3 su bardağı domates suyu
• Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
• 1 çay kaşık kuru fesleğen
• 1 adet kesme şeker
• Acısso arzuya göre birkaç damla
• 75 gram kaşar peynir
Hazırlanışı :
Kuru soğanı yemeklik doğrayınız
Domateslerin, kabuklarını soyup, küp küp kesiniz
Sarımsakları ince ince kıyınız
Kaşar peynirini rendeleyiniz
Bir tencerede 4 yemek kaşığı sıvı margarini kızdırınız
Kuru soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar pişiriniz
Kıyılmış sarımsakları ekleyip, kavurunuz
Doğranmış domatesi ilave ediniz
Domates suyunu, kırmızıbiber, tuz,karabiber, kuru fesleğeni koyup bir taşım kaynatınız
Domatesin asidini alması için kesme şekeri ilave edin
En son olarak bir kaç damla Acısso ekleyip, ateşten alınız
Acılı domates sosu el mikseri ile püre haline getiriniz
Derin bir tencereye haşlayacağınız makarnanın 3 kat su koyup, içine tuz ve zeytinyağını koyup kaynatınız
Su kaynayınca makarnayı atıp 8 dakika haşlayınız
Hemen servis yapacaksanız, soğuk sudan geçirmeyin Haşlayıp, daha sonra kullanacaksanız, soğuk sudan geçirip, zeytinyağ veya ay çiçek yağı ile yağlayınız
Tencerede kalan 2 yemek kaşığı sıvı margarini kızdırıp, haşladığınız makarnayı yağlayınız
Acılı domates sosu ekleyip, iyice karıştırıp, servis tabağına alınız
Rende kaşar peynir ile servis ediniz
Arzuya göre sosu ayrı olarakda servis edebilirsiniz