iltasyazilim
FD Üye
Acılı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*5 su bardağı un
*12 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı instant kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için ;
*2 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tutam karabiber
*1 tutam kimyon
*1 tutam pul biber
Acılı Ekmek Tarifi Yapılışı Un hariç bütün malzemeler yoğurma kabına katılır ve yoğurulur Azar azar un ilave edilir ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir Üzeri için soğanlar küp küp doğranır Ardından ocakta pembeleşinceye kadar kavrulur ve *salça eklenirEn son baharatlar ilave edilir ve ocağın altı kapatılır Mayalanan hamur ceviz büyüklüğünde alınıp, tepsiye yuvarlak şekil verilerek dizilirArdından üzerine sosumuzu ekleyelim ve bu işlemi tüm hamur bitene dek tekrarlayalımÖnceden ısıtılmış 180° fırında pişirilir DENEYECEKLERE ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN
*5 su bardağı un
*12 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı instant kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için ;
*2 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tutam karabiber
*1 tutam kimyon
*1 tutam pul biber
Acılı Ekmek Tarifi Yapılışı Un hariç bütün malzemeler yoğurma kabına katılır ve yoğurulur Azar azar un ilave edilir ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir Üzeri için soğanlar küp küp doğranır Ardından ocakta pembeleşinceye kadar kavrulur ve *salça eklenirEn son baharatlar ilave edilir ve ocağın altı kapatılır Mayalanan hamur ceviz büyüklüğünde alınıp, tepsiye yuvarlak şekil verilerek dizilirArdından üzerine sosumuzu ekleyelim ve bu işlemi tüm hamur bitene dek tekrarlayalımÖnceden ısıtılmış 180° fırında pişirilir DENEYECEKLERE ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN