iltasyazilim
FD Üye
Acılı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı un
*Yarım paket yaş maya
*1 adet soğan
*Pul biber
*Sıvı yağ
*Tuz
Acılı Ekmek Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurumuzu mayalıyoruz 1 su bardağı ılık suda 1 tatlı kaşığı şeker ve mayamızı eritiyoruz Unun ortasını havuz gibi açarak mayalı suyumuzu una ekliyoruz Kıvam alana kadar yoğurup üstünü kapatıp mayalanmasını bekliyoruz Soğanı ince ince doğrayıp pul biber ve yağını ekliyoruz Daha sonra mayalanan hamurumuzu fırın tepsisine yayalım Hazırladığımız soğanlı biberli karışımı da hamurumuzun üzerine ekleyip 180 derecelik fırında 35 dakika pişirelim Afiyet olsun
*3 su bardağı un
*Yarım paket yaş maya
*1 adet soğan
*Pul biber
*Sıvı yağ
*Tuz
Acılı Ekmek Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurumuzu mayalıyoruz 1 su bardağı ılık suda 1 tatlı kaşığı şeker ve mayamızı eritiyoruz Unun ortasını havuz gibi açarak mayalı suyumuzu una ekliyoruz Kıvam alana kadar yoğurup üstünü kapatıp mayalanmasını bekliyoruz Soğanı ince ince doğrayıp pul biber ve yağını ekliyoruz Daha sonra mayalanan hamurumuzu fırın tepsisine yayalım Hazırladığımız soğanlı biberli karışımı da hamurumuzun üzerine ekleyip 180 derecelik fırında 35 dakika pişirelim Afiyet olsun