Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Acılı Ezme

Acılı Ezme

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Bu ezmeyi yaz sebzeleri ile yaparsanız çok lezzetli oluyor Yazın yaparak saklayın ve kışın kahvaltı sofralarında veya ana yemeklerin yanında tüketebilirsiniz

Malzemeler ;



3 kilo kırmızı biber
1 kilo yeşil biber
3 kilo domates
yarım bağ maydanoz
1 baş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
istenilen miktarda turşuluk acı biber (varsa)
2 yemek kaşığı tuz
pulbiber veya toz kırmızı biber (eğer yeterince acı biberiniz yoksa)

Hazırlanışı ;


Bütün malzemeler yıkanarak biberlerin içi temizlenir Azar azar hepsinden rondoya alınarak hepsi rondodan geçirilir Bir tencereye alınarak kapağı açık şekilde pişmeye bırakılır Bu arada 1 çay bardağı sıvı yağ da eklenir Tencerede suyunu çekene kadar pişirilir (34 parmak kadar seviyesi aşağı ininceye kadar kaynatılır) Tuz ve isteğe göre pul biber (eğer acı biberiniz yoksa) eklenebilir Acı miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz Suyunu çektikten sonra sıcakken kavanozlara koyarak ağızları iyice kapatılır Ters çevrilerek soğuyuncaya kadar beklenir ve serin ve güneş olmayan bir rafta saklanır Açıldıktan sonra kesinlikle buzdolabına kaldırıp en fazla 34 gün içinde tüketmenizi öneririm Bu ölçüye göre 5 kavanoz elde ediliyor (1 kglık kavanozlardan) Afiyet olsun



Video lu Anlatım ;



 
858,496Konular
981,690Mesajlar
29,767Kullanıcılar
sero_saplarSon üye
Üst Alt