iltasyazilim
FD Üye
Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler
*3 kg kırmızı kapya biner
*2 kg domates (salçalık)
*1 kase sarımsak(arzuya göre çoğaltılıp azalabilir)
*1 demet moydonoz
*15 adet küçük yeşil acı biber
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı elma sirkesi
*2 yemek kaşığı tuz(isteğe göre azaltıla bilir artıla bilir)
Acılı Ezme Tarifi Yapılışı Tüm malzemeler yıkanıp ayıklanıp robottan geçirilir, büyük bir tencereye önce sıvı yağ,sonra biberli ,domatesli ,sarımsaklı acı biberli karışım alınıp suyu çekilip koyu kıvam alana kadar pişirilir, bu işlem 30 dk sürüyor ,ortalama ve kaynarken sıçrıyor ,ben fazla karıştırmadan ve tencereyi yarım kapatarak kaynattım Daha sonra maydanoz, sirke, tuz eklenip,iki dk kaynadıktan sonra ocaktan alıp sıcakken cam kavanozlara doldurup ağızlarını kapatıp ters çevirerek soğumasını bekliyoruz Afiyet olsun
*3 kg kırmızı kapya biner
*2 kg domates (salçalık)
*1 kase sarımsak(arzuya göre çoğaltılıp azalabilir)
*1 demet moydonoz
*15 adet küçük yeşil acı biber
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı elma sirkesi
*2 yemek kaşığı tuz(isteğe göre azaltıla bilir artıla bilir)
Acılı Ezme Tarifi Yapılışı Tüm malzemeler yıkanıp ayıklanıp robottan geçirilir, büyük bir tencereye önce sıvı yağ,sonra biberli ,domatesli ,sarımsaklı acı biberli karışım alınıp suyu çekilip koyu kıvam alana kadar pişirilir, bu işlem 30 dk sürüyor ,ortalama ve kaynarken sıçrıyor ,ben fazla karıştırmadan ve tencereyi yarım kapatarak kaynattım Daha sonra maydanoz, sirke, tuz eklenip,iki dk kaynadıktan sonra ocaktan alıp sıcakken cam kavanozlara doldurup ağızlarını kapatıp ters çevirerek soğumasını bekliyoruz Afiyet olsun