iltasyazilim
FD Üye
Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler
*3 kg domates
*5 6 sivri kapya biber
*Avuç dolusu cin biber
*5, 6 diş sarımsak
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*Tuz
*3 yemek kaşığı limon suyu
Acılı Ezme Tarifi Yapılışı Öncelikle domatesler ve biberler yıkanır Kabuğu soyulan domateslerle birlikte kapya biberlerde rondodan geçirilir
Büyük bir tencerede kaynamaya bırakılır Koyulaşana kadar karıştırılır Ara ara karıştırın ki dibi tutmasın
Tuzu ve zeytinyağı eklenerek iyice karıştırılır
Daha önce çekilen maydanoz, sarımsak, cin biberi ve limon suyu da eklenip 1, 2 dk karıştırılır
Kaynar şekilde kavanozlara konularak kavanozların ağzı sıkıca kapatılır
Ağzı kapatılan kavanozlar ters şekilde bikaç gün bekletilir
Sonrasında kavanozları çevirip, kışlık erzaklarımızın yanında bekletebiliriz
Afiyeeet olsun
*3 kg domates
*5 6 sivri kapya biber
*Avuç dolusu cin biber
*5, 6 diş sarımsak
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*Tuz
*3 yemek kaşığı limon suyu
Acılı Ezme Tarifi Yapılışı Öncelikle domatesler ve biberler yıkanır Kabuğu soyulan domateslerle birlikte kapya biberlerde rondodan geçirilir
Büyük bir tencerede kaynamaya bırakılır Koyulaşana kadar karıştırılır Ara ara karıştırın ki dibi tutmasın
Tuzu ve zeytinyağı eklenerek iyice karıştırılır
Daha önce çekilen maydanoz, sarımsak, cin biberi ve limon suyu da eklenip 1, 2 dk karıştırılır
Kaynar şekilde kavanozlara konularak kavanozların ağzı sıkıca kapatılır
Ağzı kapatılan kavanozlar ters şekilde bikaç gün bekletilir
Sonrasında kavanozları çevirip, kışlık erzaklarımızın yanında bekletebiliriz
Afiyeeet olsun