iltasyazilim
FD Üye
Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler
*3 tane kuru soğan
*5 adet domates
*34 tane acı yeşil biber
*6 diş sarımsak
*Maydanoz
*Mane
*1 küçük çay bardağı sıvı yağ (zeytinyağı olursa daha güzel olur)
*3 yemek kaşığı dolusu domates salçası
*45 yemek kaşığı acı biber salçası
*Tuz
Acılı Ezme Tarifi Yapılışı Merhaba
Çoğumuz severiz soğuk salataları, mezeleri yemekler de yardımcıdır, zenginleştirir, gözümüzede hitap eder Arkadaş toplantılarında böreklere poğaçalara eşlik eder Eminim kahvaltılarda da seven çoktur Yani bir çok yere yakışır Masamızda yerini alır
Çok çeşitli mezelerimizden biri de ACILI EZME tarifimi paylaşmak istedim sizinle hiç tereddüt etmeden deneyebilirsiniz Emin olun çok güzel olacaktır
Evet çok kolay tüm malzemelerimizi incecik kıyalım (Sarımsakları isterseniz rendeleyebiliriz) İyi kesen keskin bir bıçak emin olun ki işimizi kolaylaştıracaktır (ama tabi çok dikkatli olalım)
Ben soğanı kıydığımda suyla yıkayıp sıkıyorum Öyle yapmassam acısı çıkıyor Bekledikçe kötü bir tat oluyor
Diğer tüm malzemelerimizi kabımızda karıştıralım Hepsi bu kadar
Buzdolabında bozulmadan bir kaç gün kullanabiliriz Cam bir kavanoz en iyi saklama şekli
Hoşcakalın
*3 tane kuru soğan
*5 adet domates
*34 tane acı yeşil biber
*6 diş sarımsak
*Maydanoz
*Mane
*1 küçük çay bardağı sıvı yağ (zeytinyağı olursa daha güzel olur)
*3 yemek kaşığı dolusu domates salçası
*45 yemek kaşığı acı biber salçası
*Tuz
Acılı Ezme Tarifi Yapılışı Merhaba
Çoğumuz severiz soğuk salataları, mezeleri yemekler de yardımcıdır, zenginleştirir, gözümüzede hitap eder Arkadaş toplantılarında böreklere poğaçalara eşlik eder Eminim kahvaltılarda da seven çoktur Yani bir çok yere yakışır Masamızda yerini alır
Çok çeşitli mezelerimizden biri de ACILI EZME tarifimi paylaşmak istedim sizinle hiç tereddüt etmeden deneyebilirsiniz Emin olun çok güzel olacaktır
Evet çok kolay tüm malzemelerimizi incecik kıyalım (Sarımsakları isterseniz rendeleyebiliriz) İyi kesen keskin bir bıçak emin olun ki işimizi kolaylaştıracaktır (ama tabi çok dikkatli olalım)
Ben soğanı kıydığımda suyla yıkayıp sıkıyorum Öyle yapmassam acısı çıkıyor Bekledikçe kötü bir tat oluyor
Diğer tüm malzemelerimizi kabımızda karıştıralım Hepsi bu kadar
Buzdolabında bozulmadan bir kaç gün kullanabiliriz Cam bir kavanoz en iyi saklama şekli
Hoşcakalın