Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Acılı Ezme

Acılı Ezme
0
100

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Bu ezmeyi yaz sebzeleri ile yaparsanız çok lezzetli oluyor Yazın yaparak saklayın ve kışın kahvaltı sofralarında veya ana yemeklerin yanında tüketebilirsiniz
Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

*3*kilo kırmızı biber
*1*kilo yeşil biber
*3 kilo domates
*yarım*bağ maydanoz
*1 baş sarımsak
*1 çay bardağı sıvı yağ
*istenilen miktarda turşuluk acı biber (varsa)
*2 yemek kaşığı tuz
*pulbiber veya toz kırmızı biber (eğer yeterince acı biberiniz yoksa)

Acılı Ezme Tarifi Yapılışı Bütün malzemeler yıkanarak biberlerin içi temizlenir Azar azar hepsinden rondoya alınarak hepsi rondodan geçirilir Bir tencereye alınarak kapağı açık şekilde pişmeye bırakılır Bu arada 1 çay bardağı sıvı yağ da eklenir Tencerede suyunu çekene kadar pişirilir (34 parmak kadar seviyesi aşağı ininceye kadar kaynatılır) *Tuz ve isteğe göre pul biber (eğer acı biberiniz yoksa) eklenebilir Acı miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz Suyunu çektikten sonra sıcakken kavanozlara koyarak ağızları iyice kapatılır Ters çevrilerek soğuyuncaya kadar beklenir ve serin ve güneş olmayan bir rafta saklanır Açıldıktan sonra kesinlikle buzdolabına kaldırıp en fazla 34 gün içinde tüketmenizi öneririm Bu ölçüye göre 5 kavanoz elde ediliyor (1 kglık kavanozlardan) *Afiyet olsun…
h 4Acılı Ezme Videolu Anlatımı
 
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt