iltasyazilim
FD Üye
Bu ezmeyi yaz sebzeleri ile yaparsanız çok lezzetli oluyor Yazın yaparak saklayın ve kışın kahvaltı sofralarında veya ana yemeklerin yanında tüketebilirsiniz
Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler
*3*kilo kırmızı biber
*1*kilo yeşil biber
*3 kilo domates
*yarım*bağ maydanoz
*1 baş sarımsak
*1 çay bardağı sıvı yağ
*istenilen miktarda turşuluk acı biber (varsa)
*2 yemek kaşığı tuz
*pulbiber veya toz kırmızı biber (eğer yeterince acı biberiniz yoksa)
Acılı Ezme Tarifi Yapılışı Bütün malzemeler yıkanarak biberlerin içi temizlenir Azar azar hepsinden rondoya alınarak hepsi rondodan geçirilir Bir tencereye alınarak kapağı açık şekilde pişmeye bırakılır Bu arada 1 çay bardağı sıvı yağ da eklenir Tencerede suyunu çekene kadar pişirilir (34 parmak kadar seviyesi aşağı ininceye kadar kaynatılır) *Tuz ve isteğe göre pul biber (eğer acı biberiniz yoksa) eklenebilir Acı miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz Suyunu çektikten sonra sıcakken kavanozlara koyarak ağızları iyice kapatılır Ters çevrilerek soğuyuncaya kadar beklenir ve serin ve güneş olmayan bir rafta saklanır Açıldıktan sonra kesinlikle buzdolabına kaldırıp en fazla 34 gün içinde tüketmenizi öneririm Bu ölçüye göre 5 kavanoz elde ediliyor (1 kglık kavanozlardan) *Afiyet olsun…
h 4Acılı Ezme Videolu Anlatımı
Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler
*3*kilo kırmızı biber
*1*kilo yeşil biber
*3 kilo domates
*yarım*bağ maydanoz
*1 baş sarımsak
*1 çay bardağı sıvı yağ
*istenilen miktarda turşuluk acı biber (varsa)
*2 yemek kaşığı tuz
*pulbiber veya toz kırmızı biber (eğer yeterince acı biberiniz yoksa)
Acılı Ezme Tarifi Yapılışı Bütün malzemeler yıkanarak biberlerin içi temizlenir Azar azar hepsinden rondoya alınarak hepsi rondodan geçirilir Bir tencereye alınarak kapağı açık şekilde pişmeye bırakılır Bu arada 1 çay bardağı sıvı yağ da eklenir Tencerede suyunu çekene kadar pişirilir (34 parmak kadar seviyesi aşağı ininceye kadar kaynatılır) *Tuz ve isteğe göre pul biber (eğer acı biberiniz yoksa) eklenebilir Acı miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz Suyunu çektikten sonra sıcakken kavanozlara koyarak ağızları iyice kapatılır Ters çevrilerek soğuyuncaya kadar beklenir ve serin ve güneş olmayan bir rafta saklanır Açıldıktan sonra kesinlikle buzdolabına kaldırıp en fazla 34 gün içinde tüketmenizi öneririm Bu ölçüye göre 5 kavanoz elde ediliyor (1 kglık kavanozlardan) *Afiyet olsun…
h 4Acılı Ezme Videolu Anlatımı