iltasyazilim
FD Üye
Acılı Karnabahar Makarnası tarifi
Resimli Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi
Acılı Karnabaharlı Makarna yapılışı
Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi Resimli
Malzemeler:
* 225 gr kalem (penne) makarna
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
* 3 sarımsak, kıyılmış
* 34 tatlı kaşığı pul biber (veya arzuya tarafından daha artı)
* 1 karnabahar, yaklaşık 340 gr, 25 cm ’lik parçalar halinde doğranmış
* Yarım su bardağı parmesan veya eski kaşar (ben çerkez peyniri kullandım)
* 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
* 3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
* Tuz ve elde çekilmiş karabiber
Hazırlanması:
* Derin bir tencereye su ve tuzlu koyup kaynatın Su kaynayınca makarnaları ekleyip 10 dakika pişirin Tenceredeki sudan bir kadeh ayırıp kalanı süzün
* Geniş bir tencereyi orta hararetli ateşe alın Tereyağını tencerede hafif kahverengileşmeye başlayana kadar eritin
* Zeytinyağını, soğanı ve sarımsağı ekleyip soğanlar karamelize olana kadar (7 dakika) kavurun
* Pul biberi ve karnabaharları ekleyip arada karıştırarak bir süre daha (5 dakika) pişirin
* Makarnadan ayırdığınız suyun dörtte üçünü karnabaharlara ekleyin Karnabaharlar yumuşayana dek (5 ya da 7 dakika) pişirin Su eksik gelirse kalanı da ekleyin
* Tencereye makarnaları ekleyin Peyniri, maydanozu ve limon suyunu ek edin Tuz ve karabiber serperek derhal servis yapabilirsiniz *
Resimli Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi
Acılı Karnabaharlı Makarna yapılışı
Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi Resimli
Malzemeler:
* 225 gr kalem (penne) makarna
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
* 3 sarımsak, kıyılmış
* 34 tatlı kaşığı pul biber (veya arzuya tarafından daha artı)
* 1 karnabahar, yaklaşık 340 gr, 25 cm ’lik parçalar halinde doğranmış
* Yarım su bardağı parmesan veya eski kaşar (ben çerkez peyniri kullandım)
* 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
* 3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
* Tuz ve elde çekilmiş karabiber
Hazırlanması:
* Derin bir tencereye su ve tuzlu koyup kaynatın Su kaynayınca makarnaları ekleyip 10 dakika pişirin Tenceredeki sudan bir kadeh ayırıp kalanı süzün
* Geniş bir tencereyi orta hararetli ateşe alın Tereyağını tencerede hafif kahverengileşmeye başlayana kadar eritin
* Zeytinyağını, soğanı ve sarımsağı ekleyip soğanlar karamelize olana kadar (7 dakika) kavurun
* Pul biberi ve karnabaharları ekleyip arada karıştırarak bir süre daha (5 dakika) pişirin
* Makarnadan ayırdığınız suyun dörtte üçünü karnabaharlara ekleyin Karnabaharlar yumuşayana dek (5 ya da 7 dakika) pişirin Su eksik gelirse kalanı da ekleyin
* Tencereye makarnaları ekleyin Peyniri, maydanozu ve limon suyunu ek edin Tuz ve karabiber serperek derhal servis yapabilirsiniz *