Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Acili Kizartma Et (rheinisher)

Acili Kizartma Et (rheinisher)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
ACILI KIZARTMA ET (RHEINISHER)


Malzemeler:

Biftek 800 gr
Havuç 2 adet
Kereviz 100 gr
Maydanoz 1 demet
Soğan 2 adet
Kırmızı şarap sirkesi 14 lt
Defne yaprağı 2 adet
Yeni bahar tanesi 2 adet
Yağ 2 çorba kaşığı
Kırmızı şarap 14 lt
Çavdar kıtırı 100 gr
Kuru üzüm 50 gr
Tuz Karabiber
Şeker pekmezi 1 çay kaşığı
Ardıç tanesi 2 adet


Yapilisi:

Havuç, kereviz ve maydanozu küçük parçalar halinde doğrayın
Soğanı soyun ve halka halka doğrayın
Bir kapta sirke ve 12 lt Suyu kaynatın
Bunun içine sebzeleri, defne yaprağını, ardıç tanelerini ve yeni bahar tanelerini atarak 5 dakika haşlayın Bir tarafta soğumaya bırakın
Bifteği bir kaba koyun, soğuk sosu üzerine dökün ve üç gün buzdolabında bekletin
Kalan havucu ve soğanı soyun ve ince ince doğrayın
Bifteği süzgeçten geçirerek kurumasını bekleyin
Bifteği içinde beklettiğiniz sosu daha sonra kullanılmak üzere bir tarafta saklayın
Düdüklü tencerede yağı kızdırarak içinde havucu ve soğanı 2 dakika kavurun 14 lt Sos ve kırmızı şarabı bunun üzerine dökün ve çavdar kıtırını kırarak ekleyin
Düdüklü tencereyi kapatın ve pişirme gösterge çubuğu II Konuma gelene dek ısıtın Daha sonra ateşin altını kısarak 3540 dakika pişirin
Tencerenin kendi kendine soğumasını bekleyin, eti çıkarın ve sıcak tutun
Sosu süzgeçten geçirerek dökün, kuru üzümleri ekleyin ve kremamsı bir hal alana kadar pişirin Daha sonra ete tuz, karabiber ve şeker pekmezi ekleyin
Sicak olarak servis yapin
 
858,506Konular
983,038Mesajlar
33,108Kullanıcılar
nikosa123Son üye
Üst Alt