iltasyazilim
FD Üye
Acılı Köfteli Kapuska Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet orta boy kapuskalık lahana
*1 adet kuru soğan (Yemeklik doğranmış )
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı acı biber salçası
*1 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
Köfte için :
*1 çay kaşığı tuz, karabiber, toz acı biber
*250 gr dana kıyma
*Yarım çay bardağı pirinç
*4 subardağı su
Acılı Köfteli Kapuska Tarifi Yapılışı Önce lahanayı tahta üzerine iri iri doğrayalım Sonra yıkayalım süzgüye alalalım Tencereye yağları koyalım Soğanı ekleyelim salçayı koyalım 23 dk kavuralım Bir bardak su koyalım Ocağın altını kısalım Diğer tarafta derin bir kapta tuz ,karabiber ,acı toz biber ,kıymayı iyice yoğuralım Minik toplar yapalım Kaynayan suyumuza atalım 10 dk kısık ateşte pişirelim Üzerine lahanaları ekleyelim Köftleri ezmeden lahanayla karıştıralım Yıkadığımızı pirinci ekleyelim 10 dk çok kısık ateşte bu şekilde bırakalım Sonra tuzu, karabiber, pulbiber ekleyelim Bir iki defa karıştıralım Kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirelim Servis tabağına da alınca bolca pulbiber serpelim Sıcak servis yapalım Afiyet olsun
*1 adet orta boy kapuskalık lahana
*1 adet kuru soğan (Yemeklik doğranmış )
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı acı biber salçası
*1 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
Köfte için :
*1 çay kaşığı tuz, karabiber, toz acı biber
*250 gr dana kıyma
*Yarım çay bardağı pirinç
*4 subardağı su
Acılı Köfteli Kapuska Tarifi Yapılışı Önce lahanayı tahta üzerine iri iri doğrayalım Sonra yıkayalım süzgüye alalalım Tencereye yağları koyalım Soğanı ekleyelim salçayı koyalım 23 dk kavuralım Bir bardak su koyalım Ocağın altını kısalım Diğer tarafta derin bir kapta tuz ,karabiber ,acı toz biber ,kıymayı iyice yoğuralım Minik toplar yapalım Kaynayan suyumuza atalım 10 dk kısık ateşte pişirelim Üzerine lahanaları ekleyelim Köftleri ezmeden lahanayla karıştıralım Yıkadığımızı pirinci ekleyelim 10 dk çok kısık ateşte bu şekilde bırakalım Sonra tuzu, karabiber, pulbiber ekleyelim Bir iki defa karıştıralım Kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirelim Servis tabağına da alınca bolca pulbiber serpelim Sıcak servis yapalım Afiyet olsun