Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Acılı, Kremalı Karides Tarifi

Acılı, Kremalı Karides Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

800 gram ayıklanmış jumbo karides 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 diş sarımsak 4 adet kurutulmuş chili biberi 12 su bardağı domates suyu 2 yemek kaşığı ketçap 1 tatlı kaşığı sirke 1 yemek kaşığı mısır nişastası 2 yemek kaşığı krema 5 gram taze zencefil 12 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 1 çay kaşığı tuz

NASIL YAPILIR?

Bol suda yıkayıp, ayıkladığınız karidesleri kağıt havlu ile kurulayın Sarımsakları rendeleyin Kabuğunu soyduğunuz taze zencefili rendeleyin Zeytinyağını mümkünse döküm bir tavada kızdırın Aromasını vermesi için sarımsakları zeytinyağında 1 dakika kadar kavurun Ayıklanmış karidesleri ekleyin ve 23 dakika kadar yüksek ateşte soteleyin Domates suyu ile kıvamını açtığınız ketçap, acısını vermesi için kurutulmuş chili biberleri, sirke, rendelenmiş zencefil, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzu katın Sote karidesleri, domates sulu sosunda 34 dakika kadar kaynatın Sosun daha kıvamlı ve renginin berrak olması için mısır nişastası ekleyin ve karıştırın Karideslerin lezzetini arttırmak için son olarak kremayı katın ve kısık ateşte 12 dakika daha pişirdiğiniz yemeği bekletmeden sıcak olarak servis edin Deniz ürünü ve özellikle acı sevdalısı sevdiklerinizle paylaşın


 
858,496Konular
982,470Mesajlar
30,234Kullanıcılar
Üst Alt