iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
800 gram ayıklanmış jumbo karides 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 diş sarımsak 4 adet kurutulmuş chili biberi 12 su bardağı domates suyu 2 yemek kaşığı ketçap 1 tatlı kaşığı sirke 1 yemek kaşığı mısır nişastası 2 yemek kaşığı krema 5 gram taze zencefil 12 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 1 çay kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
Bol suda yıkayıp, ayıkladığınız karidesleri kağıt havlu ile kurulayın Sarımsakları rendeleyin Kabuğunu soyduğunuz taze zencefili rendeleyin Zeytinyağını mümkünse döküm bir tavada kızdırın Aromasını vermesi için sarımsakları zeytinyağında 1 dakika kadar kavurun Ayıklanmış karidesleri ekleyin ve 23 dakika kadar yüksek ateşte soteleyin Domates suyu ile kıvamını açtığınız ketçap, acısını vermesi için kurutulmuş chili biberleri, sirke, rendelenmiş zencefil, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzu katın Sote karidesleri, domates sulu sosunda 34 dakika kadar kaynatın Sosun daha kıvamlı ve renginin berrak olması için mısır nişastası ekleyin ve karıştırın Karideslerin lezzetini arttırmak için son olarak kremayı katın ve kısık ateşte 12 dakika daha pişirdiğiniz yemeği bekletmeden sıcak olarak servis edin Deniz ürünü ve özellikle acı sevdalısı sevdiklerinizle paylaşın
800 gram ayıklanmış jumbo karides 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 diş sarımsak 4 adet kurutulmuş chili biberi 12 su bardağı domates suyu 2 yemek kaşığı ketçap 1 tatlı kaşığı sirke 1 yemek kaşığı mısır nişastası 2 yemek kaşığı krema 5 gram taze zencefil 12 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 1 çay kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
Bol suda yıkayıp, ayıkladığınız karidesleri kağıt havlu ile kurulayın Sarımsakları rendeleyin Kabuğunu soyduğunuz taze zencefili rendeleyin Zeytinyağını mümkünse döküm bir tavada kızdırın Aromasını vermesi için sarımsakları zeytinyağında 1 dakika kadar kavurun Ayıklanmış karidesleri ekleyin ve 23 dakika kadar yüksek ateşte soteleyin Domates suyu ile kıvamını açtığınız ketçap, acısını vermesi için kurutulmuş chili biberleri, sirke, rendelenmiş zencefil, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzu katın Sote karidesleri, domates sulu sosunda 34 dakika kadar kaynatın Sosun daha kıvamlı ve renginin berrak olması için mısır nişastası ekleyin ve karıştırın Karideslerin lezzetini arttırmak için son olarak kremayı katın ve kısık ateşte 12 dakika daha pişirdiğiniz yemeği bekletmeden sıcak olarak servis edin Deniz ürünü ve özellikle acı sevdalısı sevdiklerinizle paylaşın