iltasyazilim
FD Üye
Acılı Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo pırasa
*2 adet orta büyüklükte havuç
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet orta büyüklükte kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı pirinç
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım litre su
Acılı Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı Pırasayı & havucu yıkadıktan sonra her ikisini de küçük küçük kesin Ben pırasanın yeşili & beyazını yani tümünü kullanıyorum Havucu yuvarlak olarak kesiyorum Daha sonra tavama sıvı yağ ekleyip, yine küçük doğradığım kuru soğanımı ekleyip hafif soteliyorum Sırası ile pırasa & havuç & salçaları & pirinç & tuzunu ekleyip karıştırıyorum Kaynar su ekledikten sonra yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakıyorum
Servis ederken isteğe göre limon sıkıp tüketebilirsiniz Afiyet şifa olsun Sevgilerimle
*Yarım kilo pırasa
*2 adet orta büyüklükte havuç
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet orta büyüklükte kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı pirinç
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım litre su
Acılı Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı Pırasayı & havucu yıkadıktan sonra her ikisini de küçük küçük kesin Ben pırasanın yeşili & beyazını yani tümünü kullanıyorum Havucu yuvarlak olarak kesiyorum Daha sonra tavama sıvı yağ ekleyip, yine küçük doğradığım kuru soğanımı ekleyip hafif soteliyorum Sırası ile pırasa & havuç & salçaları & pirinç & tuzunu ekleyip karıştırıyorum Kaynar su ekledikten sonra yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakıyorum
Servis ederken isteğe göre limon sıkıp tüketebilirsiniz Afiyet şifa olsun Sevgilerimle