iltasyazilim
FD Üye
Acılı Sumak Ekşili Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*350 gr yaprak
*4 orta boy soğan
*4 diş sarımsak
*Yarım bağ maydanoz
*Biber salçası
*Domates salçası
*Acı pul biber
*Reyhan
*Kimyon
*Karabiber
*Tuz
*Nar ekşisi
*Sumak ekşisi
*Pirinç
*Bol zeytinyağı
Acılı Sumak Ekşili Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı Sarımsaklar ve soğanlar ince ince kıyılır bol yağda kavrulur
Kavrulan soğana 1 yemek kaşığı biber 1 yemek kaşığı domates salçası eklenir ve kavrulur Pirinçler yıkanır kavrulan soğana eklenir Göz göz olana kadar pirinçler de kavrulur
Daha sonra baharatlar eklenir, sumak ekşisi ve nar ekşisi eklenir
Maydanozlar ince ince doğranır ve eklenir altı kapatılır
Yapraklar yıkandıktan sonra hazırlanan içle sarılır
Tencereye nizami bir şekilde dizildikten sonra üzerini geçmeyecek şekilde kaynamış su konur ve ağırlık konularak ocağın altı kısılıp pişirilir
Piştikten sonra üzerine biraz zeytinyağı eklenir ve tencerede en az 34 saat dinlendirilir
Afiyet olsun ))
*350 gr yaprak
*4 orta boy soğan
*4 diş sarımsak
*Yarım bağ maydanoz
*Biber salçası
*Domates salçası
*Acı pul biber
*Reyhan
*Kimyon
*Karabiber
*Tuz
*Nar ekşisi
*Sumak ekşisi
*Pirinç
*Bol zeytinyağı
Acılı Sumak Ekşili Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı Sarımsaklar ve soğanlar ince ince kıyılır bol yağda kavrulur
Kavrulan soğana 1 yemek kaşığı biber 1 yemek kaşığı domates salçası eklenir ve kavrulur Pirinçler yıkanır kavrulan soğana eklenir Göz göz olana kadar pirinçler de kavrulur
Daha sonra baharatlar eklenir, sumak ekşisi ve nar ekşisi eklenir
Maydanozlar ince ince doğranır ve eklenir altı kapatılır
Yapraklar yıkandıktan sonra hazırlanan içle sarılır
Tencereye nizami bir şekilde dizildikten sonra üzerini geçmeyecek şekilde kaynamış su konur ve ağırlık konularak ocağın altı kısılıp pişirilir
Piştikten sonra üzerine biraz zeytinyağı eklenir ve tencerede en az 34 saat dinlendirilir
Afiyet olsun ))