iltasyazilim
FD Üye
Acılı Tavuk ve Pirinç
Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı soya yağı
4 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı kesilmiş kereviz
12 su bardağı kesilmiş soğan
14 su bardağı taze maydanoz
Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
14 veya 12 çay kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı domates sosu
Yapilisi:
Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın
Etler pişince bir kenara alın
Ayrı bir tavada yağı kızdırıp, un esmerleşene kadar unu kavurun
Kereviz, soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun
İçine domates, biber, domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 510 dakika kadar daha kavurun
Sıcak pilav üzerinde servis yapın
Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı soya yağı
4 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı kesilmiş kereviz
12 su bardağı kesilmiş soğan
14 su bardağı taze maydanoz
Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
14 veya 12 çay kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı domates sosu
Yapilisi:
Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın
Etler pişince bir kenara alın
Ayrı bir tavada yağı kızdırıp, un esmerleşene kadar unu kavurun
Kereviz, soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun
İçine domates, biber, domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 510 dakika kadar daha kavurun
Sıcak pilav üzerinde servis yapın