iltasyazilim
FD Üye
Acılı Toz Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*5 yemek kaşığı tepelere toz un tarhanası
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı acı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 adet evde yapılmış kemikli et suyu bulyon
*1 çay kaşığı kuru nane
*1 çay kaşığı toz biber
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı sebze baharat végéta
*2 adet sarımsak
*Soğuk su
Acılı Toz Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı Kış günlerinde olmazsa olmaz sıcacık hafif acılı tarhana çorbasına kim hayır diyebilir?
Geçelim tarifine:
Annemin bahçede yetiştirdiği ürünlerle yapılmış 100% doğaldır
Öncelikle 1 su bardağı soğuk su içinde 5 yemek kaşığı toz tarhanası ıslatalım Bu karışıma sarımsakları ince rendeleyelim ekleyelim ve 15 dakika ıslatalım
Ben adam başından bir yemek kaşığı eksik yapıyorum ölçüsünü Yani 3 kişiye 2 yemek kaşığı 10 kişiye 9 yemek kaşığı toz tarhana
Tenceremize yağları koyup eritelim
Naneyi kavurun ardından kısık ateşte salçaları kavuralım Baharatları ekleyin ve toz tarhana karışımını ekleyin Hafif kavurun ve soğuk su ekleyin Kontrollü ekleyin suyunu her toz tarhana farklı oluyor yoğurt veya un kıvamında dolayı Koyu olduğunda yine ekleyebilirsiniz
1520 dakika kısık ateşte üzerine kapatmadan kaynatın
Üzerine kıtır kızarmış ekmekler servis yapın
Afiyet olsun Arkadaslar
*5 yemek kaşığı tepelere toz un tarhanası
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı acı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 adet evde yapılmış kemikli et suyu bulyon
*1 çay kaşığı kuru nane
*1 çay kaşığı toz biber
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı sebze baharat végéta
*2 adet sarımsak
*Soğuk su
Acılı Toz Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı Kış günlerinde olmazsa olmaz sıcacık hafif acılı tarhana çorbasına kim hayır diyebilir?
Geçelim tarifine:
Annemin bahçede yetiştirdiği ürünlerle yapılmış 100% doğaldır
Öncelikle 1 su bardağı soğuk su içinde 5 yemek kaşığı toz tarhanası ıslatalım Bu karışıma sarımsakları ince rendeleyelim ekleyelim ve 15 dakika ıslatalım
Ben adam başından bir yemek kaşığı eksik yapıyorum ölçüsünü Yani 3 kişiye 2 yemek kaşığı 10 kişiye 9 yemek kaşığı toz tarhana
Tenceremize yağları koyup eritelim
Naneyi kavurun ardından kısık ateşte salçaları kavuralım Baharatları ekleyin ve toz tarhana karışımını ekleyin Hafif kavurun ve soğuk su ekleyin Kontrollü ekleyin suyunu her toz tarhana farklı oluyor yoğurt veya un kıvamında dolayı Koyu olduğunda yine ekleyebilirsiniz
1520 dakika kısık ateşte üzerine kapatmadan kaynatın
Üzerine kıtır kızarmış ekmekler servis yapın
Afiyet olsun Arkadaslar