acılııııı tavuk ve pirinç Malzemeler 2 su bardağı haşlanmış pirinç 2 çorba kaşığı soya yağı 4 adet tavuk göğsü (temizlenmiş) 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı kesilmiş kereviz 12 su bardağı kesilmiş soğan 14 su bardağı taze maydanoz Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış) 14 ya da 12 akarsu kaşığı kırmızı biber 1 su bardağı domates sosu Yapılışı Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın Etler pişince bir kenara alın Farklı bir tavada yağı kızdırıp unu esmerleşene değin kavurun Kereviz, soğan ve maydanozu ek edip 15 dakika daha kavurun İçine domates, biber, domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 510 dakika dek daha kavurun Sıcak pilav üzerinde servis yapınHer servis 389 kalori, 32 gr Protein, 11 gr Yağ, 41 gr Karbonhidrat, 4 gr Lif, 73 miligram kolesterol ve 1039 miligram sodyum içerir