Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Acımak Çaremi...

Acımak Çaremi...

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
“Babacığım, sence engelliler konusunda yapılan en büyük yanlışlık nedir?

“Oğlum bence hem engellilerin hem ailelerinin hem de çevrenin yaptığı birer büyük yanlış var Bazı engelliler, kendilerinin cezalandırıldığını düşünüp Allah'a, dine ve tabii hayata küsüyor ve işte o zaman gerçekten engelli haline geliyorlar Aileler de “Neden bizim başımıza geldi? deyip kadere taş atıyor, isyankar oluyorlar Hatta bazen annebaba birbirlerini suçluyor, karşılıklı “Senin yüzünden! diyebiliyorlar Aslında, herkese düşen “İmtihan oluyoruz! deyip bu düşünceye göre hareket etmektir ama bazıları bunu başaramıyorlar

“Peki çevredekilerin yanlışı?

“Talibim, bazı insanlar da sadece “vah vah, yazık demekle yetinip zahiren acıma ifadeleri sergiliyorlar ama yardım etme yolunu hiç seçmiyorlar Oysa, herkes engellilere ya da onların ailelerine bir şekilde yardım edebilir En büyük yardım onları acınacak, eksik kimseler olarak görmemektir Sonra da, hal hatır sormaktan moral vermeye, bazen onlarla sohbet etmekten alıp bir yerlere götürmeye ve bir şekilde onlarla ilgilenmeye kadar pek çok yolla onların elinden tutmaktır Az önce bahsini ettiğim kitapta okumuştum zannediyorum; katıldığı bir panelde otistik çocuğu olan bir ilahiyat hocasının verdiği misal insanların genel duyarsızlığına canlı bir örnek gibi: ‘21 yıl boyunca otistik çocuğumuzu anbean, adım adım takip ettik, onu bir an yalnız bırakamadık; ama bu süre zarfında hiçbir akraba ya da ahbabımız “Bugün de çocuğunuza biz bakalım, siz de eşinizle baş başa bir yere gidin, bugünlük dinlenin demedi' diyor

“Babacığım son bir sorum olacak Az önce “gerçekten engelli dedin Bu ne demek?

“Kur'ânı Kerim'de engelliler üç şekilde ele alınır Önce engelliliğin eksiklik kabul edilmemesi gereken insanî bir durum olduğu nazara verilir Sonra, engellilere cihad, hicret, ibâdet gibi dini tekliflerde kolaylıklar getirildiği anlatılır Engellilerle alakalı ayetler daha çok üçüncü gruba dahildir Bu grupta, gerçek engellilerin imandan mahrum kimseler olduğu vurgulanır; Allah'ın kainat kitabındaki ayetlerini göremeyen kimselerin asıl “körler, Peygamberin mesajına kulak vermeyenlerin gerçek “sağırlar ve iman nurundan nasipsizlerin tam “kalbsizler oldukları anlatılır

Evet arkadaşlar,

Anlıyoruz ki, dünya hayatında elsizayaksız, dilsizgözsüz olanların engelliliği geçici; onlar sabreder ve ahirete yatırım yaparlarsa, buradaki muvakkat mahrumiyetlerinin karşılığını ötede ebedî saadet olarak alacaklar Fakat, bütün vücut organları sağlam olsa da, Allah'ın ayetlerini görmeyenler, Efendimiz'in çağrısını duymayanlar ve günahlar yüzünden kalblerini karartanlar hatta öldürenler, dünyadaki geçici ve zahiri bir rahatın akabinde sonsuz bir azaba uğrayacaklar; haşir meydanına sağır, dilsiz, kör ve sakat birer mahkum olarak çıkarılacaklar

Bu arada, sizin hiç “geçici engelli arkadaşınız var mı?

Onu en son ne zaman arayıp sordunuz; ne zaman ona dertlerini unutturup Cennet bahçelerini hatırlatarak yüzünü güldürdünüz?

Sahi, her gün böyle bir sadaka veriyor musunuz?

858,497Konular
982,563Mesajlar
30,309Kullanıcılar
khanjarSon üye
Üst Alt