Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Açlığınız duygusal mı yoksa biyolojik mi

Açlığınız duygusal mı yoksa biyolojik mi
0
145

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
Açlık his durumu velev duygusal olsun isterse de biyolojik nedelere bağlı olsun bazen çok can sıkıcı olabilir..

Bazen bir türlü kendimizi yeme durumundan alamayız ,tatlı bölgeyiz üstüne tuzlu isteriz ..

Bu öğlen yiyeyim akşama yemem deriz lakin akşam tekrar acıkırız .

Sinema seyrederiz artık yanına patlamış mısır olmalı deriz ..

Konuta geliriz bugün çok yoruldum , o yüzden yemeliyim ve rahatlamalıyım deriz

Masa başında bişeyler çalışırız , önümüze birçok ıvır zıvır koyarız

Akşam yemeğinden sonra bişey yememeliyim deriz gece uyanır mutfağa dalarız

Bazen güçsüz kalmamak için yediğimiz olur

Bazen birilerine kızdığımız için

Bazen yalnız olduğumuz için televizyon önünde birşeyler ısmarlayıp yemenin güzel geldiğini düşündüğümüz için tarafız

Bazen de reklamlara özeniriz ordaki browniyi yiyince berhudar olma hayaliyle bizde uzanırız brownimize ..

Bahtiyar aileye sahip olma hayalleriyle sarellemizi süreriz ekmeğimize ,çünkü o reklam küçüklüğümüzden beri öle diyor bize

ve buna misal pekçok nedenle alanız bölgeyiz tarafız

ve sonra suçluluk duyarız ..

Kendimize kelamlar veririz..

Sonra tutamadğımız için kendimize kızarız ..

Bazen yeme davranışımız gerisinde biyolojik ve fizyolojik durumumuz da olabilir ..

-Kahvaltı yapmadığınız için gün içinde kan şekerinizin düşmesine bağlı öğlen yemeğinizde daha çokça azık tüketebilirsiniz

-Ara öğünde sağlıklı atıştırmalıklar bölgesine ağzınıza atıverdiğiniz büsküviler,tatlı azıklar yada bir modül çikolata nın kan şekerinizi oynatmış olması sorunun kaynağı olabilir

-Uzun açlık saatlerine bağlı kan şekeriniz düşmüş olabilir,bu nedenle sonraki öğüne fazlaca yüklenebilir yesenizde doymayabilirsiniz ..

-Öğlen yemeğinde yada akşam yemeğinde tükettiğiniz yüksek karbonhidratlı bir beslenme bu duruma neden olabilir (bol makarna ,pilav gibi)

-yediğiniz tatlı sizin kan şekerinizi düşürmüş olabilir

-yada son günlerde o kadar çok tatlı yemişsinizdirki şeker eşiğinizi o kadar yükseltmişsinizdirki artık tatlı istemeden duramıyorsunuzdur

Yeme durumu ne kadar biyolojik ne kadar duygusal bunu anlamak ayırt etmek için kendinize şu soruları sorabilirsiniz ..

Şayet şu an çok kıymetli bir ruhani Başkan yemeğe gelmiş olsaydı onun önüne hangi yiyecekleri koyardım ..!

Şayet ben kendimin en kıymetlisi olsam kendimi hangi besinlerle beslerdim !

Şuan açmıyım ?

Şu an susuz muyum ?

İçimdeki kızgın küçük kızı mı besliyorum , öfkeli yanımımı ,üzgün yanımı mı ?

Yemek yemek hissimle hangi durumu tamamlamaya çalışıyorum ..?

Hayatımın hangi yerindeki tatminsizliği yeme durumuyla tamamlamaya çalışıyorum ?

Yeme Davranışım bir alışkanlık mı ?

Duygusal açlığı çözümleyebilmek için :

Susama hissiyle açlık duygusu yakın hislerdir bu nedenle evvel bir bardak su için

Alışverişe daha çok yemeğinizi yedikten sonra ve elinizde bir yeme planınız, muhtaçlık listenizle çıkın.

Konutunuzda buzdolabınıza sağlıklı atıştırmalıklar koyun

Sinirlendiğinizde üzüldüğünüzde bu durumu değiştirmek üzere yürüyüşe çıkabilir ,ilginç bir mecmuayı yada kitabı karıştırabilir,bir müzük açıp dans edebilirsiniz

Hayatımda tatmin hissimi yaşayabilmem için neler mümkün ,hayatıma ne üzere şeyler katabilirim sorusunu sorun kendinize ..

Atıştırma alışkanlığınız tarafına değişik aromatik çaylar,keyifli sağlıklı besinler koyun deneyin ..

Bişeyi bişeyle kodlama alışkanlığınızdan vazgeçin (televizyon &dizi&mutlu olmak için yemekgibi)

Asıl sorun olan durumu çözümlemek yada bu davranışla başa çıkmak için destek alın

Hayatınıza Farkındalıkla baktığınız , Sağlıklı Berhudar günler dilerimm..

858,475Konular
981,243Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt