iltasyazilim
FD Üye
Açma Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*1 litre süt
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*Un
Kat aralarına sürmek için ;
*Tarin yağ
İç harcı için;
*3 patates
*1 soğan
*1 tutam maydanoz
*Karabiber
*Toz biber
*Kimyon
*Tuz
Üzeri için;
*1 yumurta
Açma Börek Tarifi Yapılışı İlk olarak ılık sütle kulak memesi kıvamında hamuru yoğurdum Tarin yağı kısık ateşte hafif erittim Hamuru bekletmeden küçük bezeler aldım, açıp erittiğim yağı üzerine sürdüm Sonra bu hamuru katlayıp bir kenarda beklemeye aldım Açıp yağladığım bezenin ortasına önceki katladığım hamuru bırakıp onuda katladım 3 er kat hamur bitene kadar aynı işlemi uyguladım
İç harç yapımı ise çok kolay patatesleri ve soğanı soyup doğrayıcı da iyice çektim baharatı ve maydanozu ekleyip karıştırdım Bekleyen köşeli hamurları mümkün olduğunca uzunlamasına açtım İç harçtan üzerine yaydım rulo yapıp dilimledim Üzerine yumurta sürüp çörekotu serpiştirdim Bekletmeden önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20 dk pişirdim
Afiyet olsun
*1 litre süt
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*Un
Kat aralarına sürmek için ;
*Tarin yağ
İç harcı için;
*3 patates
*1 soğan
*1 tutam maydanoz
*Karabiber
*Toz biber
*Kimyon
*Tuz
Üzeri için;
*1 yumurta
Açma Börek Tarifi Yapılışı İlk olarak ılık sütle kulak memesi kıvamında hamuru yoğurdum Tarin yağı kısık ateşte hafif erittim Hamuru bekletmeden küçük bezeler aldım, açıp erittiğim yağı üzerine sürdüm Sonra bu hamuru katlayıp bir kenarda beklemeye aldım Açıp yağladığım bezenin ortasına önceki katladığım hamuru bırakıp onuda katladım 3 er kat hamur bitene kadar aynı işlemi uyguladım
İç harç yapımı ise çok kolay patatesleri ve soğanı soyup doğrayıcı da iyice çektim baharatı ve maydanozu ekleyip karıştırdım Bekleyen köşeli hamurları mümkün olduğunca uzunlamasına açtım İç harçtan üzerine yaydım rulo yapıp dilimledim Üzerine yumurta sürüp çörekotu serpiştirdim Bekletmeden önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20 dk pişirdim
Afiyet olsun