iltasyazilim
FD Üye
http:img113**************img113223620667291ph5
Malzemeler;
2 su bardagi ilik sut
1 su bardagi sivi yag
1 yemek kasigi toz seker
1,5 tatli kasigi tuz
1,5 tatli kasigi kuru maya
aldigi kadar un
Ici icin
1,5 su bardagi kadar rendelenmis beyaz peynir ve kasar
Ustu icin
1 adet yumurta sarisi
Yapilisi;
Yarim su bardagi sutu yogurma kabinizin icinde maya ve sekerle karistirin Maya kabardiktan sonra diger sivi malzemeleri ve tuzunu ekleyin ve karistirin
Tarifi olcusuz yaptigim icin un miktarini bilemiyorum Azar azar ekleyip elinize yapismayacak kivama gelene kadar un ekleyip hamuru yogurun
Cok fazla kati olmayan, elinizden zor ayrilacak yumusak bir hamur, pogacanin daha yumusak dokulu olmasini sagliyor
Yogurma kabini folyoyla sarip ilik bir ortamda, iki kati olana kadar bekletin
Hamur hazir olunca ceviz buyuklugunde parcalar alip yuvarlak acin ve icine malzemesini koyarak, cok bastirmadan kapatin Kapattiginiz taraf uste gelecek sekilde yagladiginiz ya da yagli kagit serdiginiz tepsiye aralikli dizin Yumutta sarisina cay kasiginin ucuyla seker ya da pekmez ekleyin ( boylece daha guzel kizaracaklardir), pogacalarin uzerine surun
Yarim saat kadar da bu sekilde kabarmasini bekleyin Onceden 200 C ye isitilmis firinda pisirin
Malzemeler;
2 su bardagi ilik sut
1 su bardagi sivi yag
1 yemek kasigi toz seker
1,5 tatli kasigi tuz
1,5 tatli kasigi kuru maya
aldigi kadar un
Ici icin
1,5 su bardagi kadar rendelenmis beyaz peynir ve kasar
Ustu icin
1 adet yumurta sarisi
Yapilisi;
Yarim su bardagi sutu yogurma kabinizin icinde maya ve sekerle karistirin Maya kabardiktan sonra diger sivi malzemeleri ve tuzunu ekleyin ve karistirin
Tarifi olcusuz yaptigim icin un miktarini bilemiyorum Azar azar ekleyip elinize yapismayacak kivama gelene kadar un ekleyip hamuru yogurun
Cok fazla kati olmayan, elinizden zor ayrilacak yumusak bir hamur, pogacanin daha yumusak dokulu olmasini sagliyor
Yogurma kabini folyoyla sarip ilik bir ortamda, iki kati olana kadar bekletin
Hamur hazir olunca ceviz buyuklugunde parcalar alip yuvarlak acin ve icine malzemesini koyarak, cok bastirmadan kapatin Kapattiginiz taraf uste gelecek sekilde yagladiginiz ya da yagli kagit serdiginiz tepsiye aralikli dizin Yumutta sarisina cay kasiginin ucuyla seker ya da pekmez ekleyin ( boylece daha guzel kizaracaklardir), pogacalarin uzerine surun
Yarim saat kadar da bu sekilde kabarmasini bekleyin Onceden 200 C ye isitilmis firinda pisirin