Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Açma Hamurundan Poğaça

Açma Hamurundan Poğaça

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
http:img113**************img113223620667291ph5

Malzemeler;

2 su bardagi ilik sut
1 su bardagi sivi yag
1 yemek kasigi toz seker
1,5 tatli kasigi tuz
1,5 tatli kasigi kuru maya
aldigi kadar un

Ici icin
1,5 su bardagi kadar rendelenmis beyaz peynir ve kasar

Ustu icin
1 adet yumurta sarisi

Yapilisi;

Yarim su bardagi sutu yogurma kabinizin icinde maya ve sekerle karistirin Maya kabardiktan sonra diger sivi malzemeleri ve tuzunu ekleyin ve karistirin
Tarifi olcusuz yaptigim icin un miktarini bilemiyorum Azar azar ekleyip elinize yapismayacak kivama gelene kadar un ekleyip hamuru yogurun
Cok fazla kati olmayan, elinizden zor ayrilacak yumusak bir hamur, pogacanin daha yumusak dokulu olmasini sagliyor
Yogurma kabini folyoyla sarip ilik bir ortamda, iki kati olana kadar bekletin
Hamur hazir olunca ceviz buyuklugunde parcalar alip yuvarlak acin ve icine malzemesini koyarak, cok bastirmadan kapatin Kapattiginiz taraf uste gelecek sekilde yagladiginiz ya da yagli kagit serdiginiz tepsiye aralikli dizin Yumutta sarisina cay kasiginin ucuyla seker ya da pekmez ekleyin ( boylece daha guzel kizaracaklardir), pogacalarin uzerine surun
Yarim saat kadar da bu sekilde kabarmasini bekleyin Onceden 200 C ye isitilmis firinda pisirin
 
858,496Konular
982,175Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt