iltasyazilim
FD Üye
Açma Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*6 su su bardağı un
*Bir tutam tuz
*Su
İç harcı için;
*750 gr ıspanak
*Bir büyük kurusoğan
*Bir çay kaşığı karabiber
*Bir çay kaşığı pulbiber
*Bir tutam tuz
*1 çorba kaşığı sıvı yağ
Açma Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Hamuru kulak memesi kıvamında yoğurulur
İç harcı Çiğ olarak hazırlanır Kuru soğan küçük küçük doğranır Ispanak doğranıp içine atılır Baharatlar eklenir el ile yorulur
Hamurumuzdan altı pazı elde ediyoruz İnce bir şekilde açıyoruz Açtığımız hamura sıvı yağ sürüyoruz Hamurumuzun uç kısmını ince bir şekilde katlayıp Ispanakları diziyoruz sonra rulo halinde yuvarlıyoruz yağlanmış tepsiye diziyoruz Bu şekilde hamurumuz bitene kadar yapıyoruz Biten böreğimizin üzerine yumurta fırçasıyla yağ sürüyoruz Güzel kızarması için 180° fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Zahmetli ama güzel böreğimizi fırından çıkardıktan soğuması için bekliyoruz İstediğiniz büyüklükte kesip servis yapabilirsiniz
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
*6 su su bardağı un
*Bir tutam tuz
*Su
İç harcı için;
*750 gr ıspanak
*Bir büyük kurusoğan
*Bir çay kaşığı karabiber
*Bir çay kaşığı pulbiber
*Bir tutam tuz
*1 çorba kaşığı sıvı yağ
Açma Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Hamuru kulak memesi kıvamında yoğurulur
İç harcı Çiğ olarak hazırlanır Kuru soğan küçük küçük doğranır Ispanak doğranıp içine atılır Baharatlar eklenir el ile yorulur
Hamurumuzdan altı pazı elde ediyoruz İnce bir şekilde açıyoruz Açtığımız hamura sıvı yağ sürüyoruz Hamurumuzun uç kısmını ince bir şekilde katlayıp Ispanakları diziyoruz sonra rulo halinde yuvarlıyoruz yağlanmış tepsiye diziyoruz Bu şekilde hamurumuz bitene kadar yapıyoruz Biten böreğimizin üzerine yumurta fırçasıyla yağ sürüyoruz Güzel kızarması için 180° fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Zahmetli ama güzel böreğimizi fırından çıkardıktan soğuması için bekliyoruz İstediğiniz büyüklükte kesip servis yapabilirsiniz
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun