iltasyazilim
FD Üye
Açma Kete (Kat Kat) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta akı içine sarısı dışına
*3 çorba kaşığı şeker
*1 çorba kaşığı tuz
*1 paket yaş maya
*Alabildiğince un (çok sert olmasın kıvamı)
Arasına sürmek için,
*Oda sıcaklığında erimiş tereyağ veya teremyağ margarin
içi için;
*Beyaz peynir
Üzeri için,
*Yumurta sarısı
*Susam
Açma Kete (Kat Kat) Tarifi Yapılışı
1
*Ilıtılmış süt ve su yoğurma kabına alınır Maya ve şekerle eritilir
*Sonra sıvı yağ ve diğer hamur malzemeleri eklenerek yumuşak kıvamlı hamur elde edilir
*Hamur kabı poşete alınıp, mayalanmaya bırakılır
*Mayalanan hamur bezelere ayrılır bir beze alınır, açılır
*Arasına oda sıcaklığındaki yağ sürülür
*Arzuya göre peynir de konulabilir
*Sonrasında rulo yapılır, bıçak yardımıyla kesilir
*Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir
*Üzerine yumurta sarısı sürülür susam ekilir
*Aynı işlem hamur bitene kadar yapılır önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta akı içine sarısı dışına
*3 çorba kaşığı şeker
*1 çorba kaşığı tuz
*1 paket yaş maya
*Alabildiğince un (çok sert olmasın kıvamı)
Arasına sürmek için,
*Oda sıcaklığında erimiş tereyağ veya teremyağ margarin
içi için;
*Beyaz peynir
Üzeri için,
*Yumurta sarısı
*Susam
Açma Kete (Kat Kat) Tarifi Yapılışı
1
*Ilıtılmış süt ve su yoğurma kabına alınır Maya ve şekerle eritilir
*Sonra sıvı yağ ve diğer hamur malzemeleri eklenerek yumuşak kıvamlı hamur elde edilir
*Hamur kabı poşete alınıp, mayalanmaya bırakılır
*Mayalanan hamur bezelere ayrılır bir beze alınır, açılır
*Arasına oda sıcaklığındaki yağ sürülür
*Arzuya göre peynir de konulabilir
*Sonrasında rulo yapılır, bıçak yardımıyla kesilir
*Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir
*Üzerine yumurta sarısı sürülür susam ekilir
*Aynı işlem hamur bitene kadar yapılır önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir