iltasyazilim
FD Üye
Açma Kete Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 5 su bardağı sıvı yağ
*1 adet yaş maya
*2 adet yumurta (Sarısı üzerine)
*1 5 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Arasına sürmek için
*250 gram margarin veya tereyağı
Üzerini için
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
*Susam
Açma Kete Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar ?
Bugün kat kat hemde çok lezzetli bir kete tarifi vereceğim denemenizi tavsiye ederim
1
*Hamuru için ılık süt, su, şeker, tuz ve mayayı yoğurma kabına alıyoruz karıştırarak mayayı eritiyoruz
*Kalan malzemeleri de katıp hamurumuzu yoğuruyoruz( unu kontrollü şekilde ekleyelim)
*Mayalanmasını beklemeden 9 beze alalım
*İlk bezeyi yufka büyüklüğünde açıp erittiğimiz yağı sürüp zarf şeklinde katlıyoruz bir kenara alıyoruz
*2 bezeyi de açıp yağı sürdükten sonra kenara koyduğumuz ilk hamuru ortasına koyup katlıyoruz
*Üçüncü bezeyi de aynı şekilde yapıp kare şeklinde açıyoruz kare şeklinde kesip zarf şeklinde katlıyoruz
*Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susamı serptikten sonra önceden ısıtılmış 180
*Derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 5 su bardağı sıvı yağ
*1 adet yaş maya
*2 adet yumurta (Sarısı üzerine)
*1 5 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Arasına sürmek için
*250 gram margarin veya tereyağı
Üzerini için
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
*Susam
Açma Kete Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar ?
Bugün kat kat hemde çok lezzetli bir kete tarifi vereceğim denemenizi tavsiye ederim
1
*Hamuru için ılık süt, su, şeker, tuz ve mayayı yoğurma kabına alıyoruz karıştırarak mayayı eritiyoruz
*Kalan malzemeleri de katıp hamurumuzu yoğuruyoruz( unu kontrollü şekilde ekleyelim)
*Mayalanmasını beklemeden 9 beze alalım
*İlk bezeyi yufka büyüklüğünde açıp erittiğimiz yağı sürüp zarf şeklinde katlıyoruz bir kenara alıyoruz
*2 bezeyi de açıp yağı sürdükten sonra kenara koyduğumuz ilk hamuru ortasına koyup katlıyoruz
*Üçüncü bezeyi de aynı şekilde yapıp kare şeklinde açıyoruz kare şeklinde kesip zarf şeklinde katlıyoruz
*Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susamı serptikten sonra önceden ısıtılmış 180
*Derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun