iltasyazilim
FD Üye
Açma Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 adet instant maya ( yaş maya da kullanabilirsiniz tamanı 42 gr)
*2,5 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 su bardağı ılık süt
*1 tane yumurta
*Un (56 bardak )
Üzerine ;
*Yumurta sarısı
*Susam
*Çörek otu
Arası için;
*Margarin 100 gr eritilmiş (Ama sıvı olmayacak oda ısısında)
Açma Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Bir kabın içine ılık sütü şekeri ve mayayı alıyoruz
*Kapağını kapatıyoruz ve on dakika kadar kabarmasını bekliyoruz (Eğer bu işlemi yapmazsak hamurumuz sert olur ve kabarmaz)
*Daha sonra üzerine yumurtanın akını tuzu sıvıyağı ilave ediyoruz karıştırıyoruz
*Unu ilave ediyoruz
*Yavaş yavaş yoğurarak ne ele yapısıcak ne de çok sert bir hamur olucak
*Kulak memesi kıvamında olması gerekiyor
*Hamurumuzu yoğurup üzerine sıcak tutması için kapak havlu vs biseyler koyarsak hamurumuz daha hızlı mayalanıcaktır
*Mayalandıktan sonra elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıyoruz ve yuvarlak açıyoruz
*Tatlı tabağı büyüklüğünde arasına hazırladığımız margarinden sürüyoruz ve sıkı sıkı rulo şeklinde sarıp şekil veriyoruz
*Tüm hamura bu işlemi yapıyoruz
*Üzerine yumurta sarısı çörek otu serpiyoruz
*En son 180 derece fırında 35 dakika kadar pişiriyoruz
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 adet instant maya ( yaş maya da kullanabilirsiniz tamanı 42 gr)
*2,5 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 su bardağı ılık süt
*1 tane yumurta
*Un (56 bardak )
Üzerine ;
*Yumurta sarısı
*Susam
*Çörek otu
Arası için;
*Margarin 100 gr eritilmiş (Ama sıvı olmayacak oda ısısında)
Açma Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Bir kabın içine ılık sütü şekeri ve mayayı alıyoruz
*Kapağını kapatıyoruz ve on dakika kadar kabarmasını bekliyoruz (Eğer bu işlemi yapmazsak hamurumuz sert olur ve kabarmaz)
*Daha sonra üzerine yumurtanın akını tuzu sıvıyağı ilave ediyoruz karıştırıyoruz
*Unu ilave ediyoruz
*Yavaş yavaş yoğurarak ne ele yapısıcak ne de çok sert bir hamur olucak
*Kulak memesi kıvamında olması gerekiyor
*Hamurumuzu yoğurup üzerine sıcak tutması için kapak havlu vs biseyler koyarsak hamurumuz daha hızlı mayalanıcaktır
*Mayalandıktan sonra elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıyoruz ve yuvarlak açıyoruz
*Tatlı tabağı büyüklüğünde arasına hazırladığımız margarinden sürüyoruz ve sıkı sıkı rulo şeklinde sarıp şekil veriyoruz
*Tüm hamura bu işlemi yapıyoruz
*Üzerine yumurta sarısı çörek otu serpiyoruz
*En son 180 derece fırında 35 dakika kadar pişiriyoruz