iltasyazilim
FD Üye
Açma (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket instant veya yaş maya
*56 su bardağı un (unun kalitesine göre miktar değişebilir)
*1 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı tuz
*2 tane yumurta(beyazları içine sarıları üzerine sürülecek)
Üzeri için:
*Susam ve çörek otu
Açma (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı (İnstant maya kullandım ) yumurta sarıları hariç tüm malzemeleri derin bir kapta yoğurun Ele çok az yapışacak bir hamur elde edin ve tam 40 dakika dinlendirin Mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp şekillendirip tepsiye dizin Üzerine yumurta sarısını sürün Susam ve çörek otunu serpip 1520 dakika tepside mayalandırıp 180 santigrat derecede 35 40 dakikaya yakın bir sürede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Afiyet olsun
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket instant veya yaş maya
*56 su bardağı un (unun kalitesine göre miktar değişebilir)
*1 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı tuz
*2 tane yumurta(beyazları içine sarıları üzerine sürülecek)
Üzeri için:
*Susam ve çörek otu
Açma (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı (İnstant maya kullandım ) yumurta sarıları hariç tüm malzemeleri derin bir kapta yoğurun Ele çok az yapışacak bir hamur elde edin ve tam 40 dakika dinlendirin Mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp şekillendirip tepsiye dizin Üzerine yumurta sarısını sürün Susam ve çörek otunu serpip 1520 dakika tepside mayalandırıp 180 santigrat derecede 35 40 dakikaya yakın bir sürede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Afiyet olsun