iltasyazilim
FD Üye
Evde Açma Nasıl Yapılır
Sevgili hanımlar evimizde en basit ve pratikte yapabileceğimiz nehir saatlerinin vazgeçilemez lezzetlerinden birisi olan açma tarifini anlatmaya çalışıcam sizlere uzun zamandır yapıyorum oldukca nefis ve pastane açması dek nefis ve gibi güzel oluyor nasihat ediyorum mutlaka denemelisiniz
Malzemeler
5 Su bardağı Un
2 Yumurta
1 Paket Yaş Maya
Bir Parça tuzlu
1 Dere Bardağı Sıvıyağ
2 Yemek Yemek Kaşığı Toz Şeker
Yapılışı
Unun ortasını açıyoruz mayaı evvelden ılık su ile üzeirne şeker ve tuzu ilave ederek ıslatıyoruz eriyen mayayı unun ortasına döküyoruz bir nehir bardağı sıvıyağı ilave ediyoruz yumurta sarılarını üzerine ayırıyoruz içine beyazını ekliyoruz sonra ılık su ile yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz sert olursa hamur açmalarımızda sert olacakdır bunu skaın unutmayın
Hamuru yoğurdukdan daha sonra elimize alıyoruz cevizden azıcık büyük parçalara bölüyoruz ortasını açıp içine margarin sürüyoruz elimizle ve kıvırıyoruz adamakıllı elimizde doladıkdan sonradan simit şekli veriyor ve tepsiye diziyoruz
Tepside 15 dakika mayalandırıyoruz sonra üzerine yumurta sarısı sürüyor çörek veya susam ile süsliyebilirsiniz 180 derce fırında pişiriyoruz evet bayanlar açmalarımız hazırlanmış herkese Sıhhat Olsun
Eylül:Forumdasnet *
Sevgili hanımlar evimizde en basit ve pratikte yapabileceğimiz nehir saatlerinin vazgeçilemez lezzetlerinden birisi olan açma tarifini anlatmaya çalışıcam sizlere uzun zamandır yapıyorum oldukca nefis ve pastane açması dek nefis ve gibi güzel oluyor nasihat ediyorum mutlaka denemelisiniz
Malzemeler
5 Su bardağı Un
2 Yumurta
1 Paket Yaş Maya
Bir Parça tuzlu
1 Dere Bardağı Sıvıyağ
2 Yemek Yemek Kaşığı Toz Şeker
Yapılışı
Unun ortasını açıyoruz mayaı evvelden ılık su ile üzeirne şeker ve tuzu ilave ederek ıslatıyoruz eriyen mayayı unun ortasına döküyoruz bir nehir bardağı sıvıyağı ilave ediyoruz yumurta sarılarını üzerine ayırıyoruz içine beyazını ekliyoruz sonra ılık su ile yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz sert olursa hamur açmalarımızda sert olacakdır bunu skaın unutmayın
Hamuru yoğurdukdan daha sonra elimize alıyoruz cevizden azıcık büyük parçalara bölüyoruz ortasını açıp içine margarin sürüyoruz elimizle ve kıvırıyoruz adamakıllı elimizde doladıkdan sonradan simit şekli veriyor ve tepsiye diziyoruz
Tepside 15 dakika mayalandırıyoruz sonra üzerine yumurta sarısı sürüyor çörek veya susam ile süsliyebilirsiniz 180 derce fırında pişiriyoruz evet bayanlar açmalarımız hazırlanmış herkese Sıhhat Olsun
Eylül:Forumdasnet *