Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Açma Tarifi

Açma Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

4 su bardağı un 200 gram tereyağı 1 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı toz şeker 12 tatlı kaşığı tuz Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı susam 1 yemek kaşığı çörek otu

NASIL YAPILIR?

Elenmiş unu mutfak tezgahı üzerine alın Kuru maya, toz şeker ve ılık suyu ayrı bir kapta karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için 5 dakika kadar bekletin Unun orta kısmına tuz, oda sıcaklığında bekletilmiş 50 gram tereyağı ve kuru maya karışımını katın Kenarlarda kalan unu ortaya doğru alarak hamuru toparlanana kadar elinizle karıştırın Kıvam alan hamurun üzerini hafif bir şekilde unladıktan sonra temiz bir bezle kapatın Mayalanması için oda sıcaklığında 30 dakika kadar bekletin Kabaran hamuru 12 eşit parçaya böldükten sonra hamur bezelerini mutfak tezgahı üzerinde yuvarlayın Yassı hale getirdiğiniz hamur toplarının orta kısımlarına oda sıcaklığında bekleyen tereyağını eşit olarak paylaştırın Tereyağlı hamurların üzerine tülbent sererek oda sıcaklığında 10 dakika kadar bekletin Dinlenen hamurları rulo haline getirdikten sonra hafif bir şekilde uzatın, kıvırıp iki ucunu tutturduğunuz hamurları, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürdükten sonra susam ve çörek otu serpiştirin Pişmeye hazır durumda olan sade açmaları, tepsi mayasını da tamamlamaları için oda sıcaklığında 15 dakika daha bekletin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2530 dakika, üzerleri renk alıp kabarana kadar pişirdiğiniz açmaları ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın


 
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt